Лука Чарла съчетава традиция и съвременност в SOFIA JAZZ PEAK и ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ 2016

Лука Чарла съчетава традиция и съвременност в SOFIA JAZZ PEAK и ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ 2016

Цигуларят ще свири на 13 април 2016г. от 20.00ч. в Sofia Live Club

„Един от най-интересните цигулари на международната сцена в днешно време, способни да прекрачат границите на различните жанрове, без изобщо да загубят безупречния си стил.” Така италианското издание „Ла Република" описва виртуозния музикант Лука Чарла, който ще изнесе концерт на 13 април 2016г. от 20.00ч. в Sofia Live Club и ще представи проекта „BACH INTO MYSELF". Музикалното събитие е част от програмата на фестивала SOFIA JAZZ PEAK, който гостува на ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ /ЕМФ/, и се осъществява в сътрудничество с Италианския културен институт в София.

Креативният и изненадващ със своите проекти италиански цигулар Лука Чарла лесно преминава през границите на жанровете, за да ни покани на едно уникално музикално пътуване. Магическият звук на неговата цигулка постига точния баланс между композирана музика и импровизация, между традиция и съвременно творчество. Лука Чарла участва с успех в джаз концерти, във фестивали за класическа и world музика, като е концертирал в над 50 страни по света.

В проекта Bach into Myself Лука Чарла отдава почит към любимите си композитори, като предлага едно съвременно докосване до един от най-великите от тях – Йохан Себастиан Бах.Програмата включва и оригинална музика от самия изпълнител Лука Чарла, както и други композитори, които са били силно повлияни от немския майстор. Концерт, който предлага изненада и иновация, с баланс между между традиция и съвременност, между композирана музика и импровизация.

„Това, което изпълнява Лука Чарла е джаз, но също и барокова музика и още много други стилове… всичко това звучи толкова леко и естествено, приказно и красиво, защото музикантът преминава границите между жанровете, сякаш те изобщо не съществуват. Да чуеш тази музика е удивително музикално преживяване”, пише “Wolfsburger Nachrichten” (Германия). Уверете се сами!

Билети за концерта се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Касата е отворена в работните дни от 9:30 до 13:30ч. и от 15:00 до 19:00 ч. Продажба online на www.ticketsbg.com