Започва цикъла “The GOLD Pianos”

Започва цикъла “The GOLD Pianos”

04.03.2016г. в Пловдив

Щастливи сме да ви съобщим, че само след броени дни, на 4-ти Март 2016 г.,предстои дългоочакваната промоция на най-новия културен проект на Global ART Management International / Глобъл АРТ Мениджмънт Интернешънъл/, а именно: The GOLD Pianos 2016 Live Chamber Concert Series /Златните Рояли 2016 - Камерни Концертни Серии на Живо/.

Идеята дойде спонтанно още в края на 2015 г., когато за втори пореден път останахме възхитени от блестящата презентация и изключително атрактивната симбиоза между талантите и артистизма на едни от най-изявените и виртуозни класически и джаз пианисти в света, а именно: Георги Черкин, Живко Петров, Иван Янъков и Ангел Заберски-младши. Тези невероятни български артисти-изпълнители изнесоха грандиозен Коледен Концерт в Зала 1 на Националния Дворец на Културата, наречен „Джазът Среща Класиката II.“

Глобъл АРТ Мениджмънт официално и публично анонсира намерението си да направи логичната и закономерна златна връзка между най-фините и изтънчени музиканти и най-фините и изтънчени инструменти. Днес сме много щастливи да поставим на върха на нашия Глобален АРТ Проект атрактивната идея за сформирането и наименуването на състава The GOLD Pianos /Златните Пиана/, заемайки се със задачата да ги оборудваме до края на 2016 година с едни от най-редките концертни инструменти в света: 4 Златни FAZIOLI F-308 Gold Leaf /златен лист/ Концертни Рояла, покрити ръчно с 24 карата чисто злато и персонализирани с почетна плочка и лого на всеки от пианистите: Черкин, Петров, Янъков и Заберски.

До края на 2016 година сме подготвили за българската и международната публика един Четворен Концертен Цикъл със специалното участие на пианистите Георги Черкин, Живко Петров, Иван Янъков и Ангел Заберски-младши. Програмите са както следва:

Program ONE: Golden Classics I / Програма 1 - Златна Класика 1 - Георги Черкин

Program TWO: Golden Classics II / Програма 2 - Златна Класика 2 - Иван Янъков

Program THREE: Golden Jazz Exclusive / Програма 3 - Златен Джаз Ексклузив - Живко Петров

Program FOUR: Golden Christmas Spectacular / Програма 4 - Златен Коледен Спектакъл - Ангел Заберски-син, със специалното участие на джаз звездата Васил Петров

Четирите концертни проекта ще бъдат представени в градовете Пловдив и София, след което ще бъдат продуцирани 4 студийни компактдиска, записани в Италия. Заедно с това, ще осъществим един много дълго планиран проект, а именно: продуцирането на 4 Блу-рей диска в 4К, с концертните програми на живо от гр. Сачиле, Италия, директно от Зала „Фациоли“. Тези горещи музикални новини и атрактивни концертни програми достигат до вас със сътрудничеството и подкрепата на Отворена Фондация „Глобъл АРТ Ентъртейнмънт“.

Golden Classics One / Златна Класика 1

Заповядайте на тържественото откриване на четворния цикъл “The GOLD Pianos”, представен от “Global ART Management International”. На 4-ти Март 2016, петък, от 19.00 часа, в Дома на Културата Борис Христов, град Пловдив, новият Струнен АРТ Квартет и концертиращия пианист Георги Черкин ще представят програмата „Златна Класика 1“- отворен вход с покани.

Повече информация за събитието на уеб страница www.DomBorisHristov.com.

Срещнете се със артистите:

Струнен АРТ Квартет е една нова, нестандартна и бързо нашумяваща инструментална формация от две цигулки и две виолончели с подбран стилово-разнообразен репертоар, дълбоко-обширен изпълнителски потенциал и жанрово-новаторски идеи, майсторски преплетени както в модерни артистично-хуманни, така и в широко-комерсиални концертни проекти и всичко това: завършено с детайлна точност и естетично поднесено с маниер на изискан изпълнителски вкус, бравура и баланс от глобална културна значимост. Квартетът бе сформиран на 7 Септември 2015 година в град София, България, от музикантите Даниел Трингов, цигулка, Адриана Точева, цигулка, Сифей Уен, виолончело (САЩ) и Румяна Гавадинова, виолончело.

В Струнен АРТ Квартет избрахме да съединим моделите на музикалната и душевната хармония чрез нашето съвместно инструментално и човешко сътрудничество като вярваме, че с това ще допринесем за изграждането на един нов, гъвкав модел за модерно и интегрирано културно-артистично общество в България и по света.

ГЕОРГИ ЧЕРКИН е роден в София в семейство с музикални традиции. Още на шест години започва да свири на пиано и година по-късно е приет в Националното музикално училище в София, където до завършването си учи при Антонина Бонева. През 1996г. е приет на първо място в Националната музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, където продължава обучението си при проф. Атанас Куртев. През периода 1997–1999г. специализира в престижната академия „Санта Чечилия” в Рим при един от най-реномираните преподаватели в Италия, Серджо Пертикароли, дипломирайки се с огромен успех.

Изнасял е концерти в прочутите зали Palais des Beaux Arts в Брюксел, Auditorio в Рим, Convention Center в Окинава, Seoul Arts Center в Сеул, Musikhalle в Хамбург, Kaufmann Concert Hall в Ню Йорк и др., като през последните години е награждаван и с много отличия за принос в развитието и популяризирането на културата в страната като „Кристална Лира”, „Златен Век”, „Златна муза”, „Златно перо” и др. Победител е на международните конкурси „Панчо Владигеров” 2003 в Шумен, Premio Sassari 1999 в Италия и „Млади музикални дарования” 1994 - София.

Репертоарът му включва над 25 виртуозни концерта за пиано и оркестър, изпълнени в над 100 симфонични концерта с оркестри като Софийската Филхармония, Симфоничния оркестър на БНР, Класик ФМ оркестър, Симфоничен оркестър “Билкент” в Анкара, Инчеонската Филхармония в Южна Корея, Национален радиооркестър на Румъния, Одеската Филхарония, Оркестър на Санта Чечилия в Рим и много други под диригентството на Емил Табаков, Милен Начев, Станислав Ушев, Георги Димитров, Мартин Пантелеев, Хория Андреску, Овидиу Балан, Нанс Гъм, Джулиан Шу, Франческо ла Векя, Мигел Граса Мора и др.

През последните години Георги Черкин се занимава активно с композиране и оркестрация, като неговата основна концепция е да обогатява известни клавирни произведения с разнообразните палитри на симфоничния звук. Има завършени транскрипции за пиано и оркестър на Лунната соната от Бетовен, „Годишните времена“ на Чайковски и др. като основната идея е, че партията на пианото се запазва в оригинал, а оркестърът подчертава различните нюанси, като ги прави по-въздействащи за публиката. Тези произведения вече се изпълняват с голям успех в България, Франция и Южна Корея и репертоарът с подобни оркестрации предстои да бъде увеличаван.

Представено от: Глобъл АРТ Ентъртейнмънт, Глобъл Арт Мениджмънт Интернешънъл и Глобъл АРТ Отворена Фондация - Даниел Трингов и Сифей Уен, собственици.