Нетребко встъпи в брак

Нетребко встъпи в брак

С оперен певец

Две оперни звезди решиха да поемат по общ път в живота. Руското сопрано Анна Нетребко сключи брак с тенора Юсиф Ейвазов на бляскава церемония във Виена. Връзката им започна през 2014г., когато двамата се срещнаха за първи път в Рим. Първоначалната идея бе сватбеното тържество да се проведе в Санкт Петербург, но пред австрийското издание “Новини” оперните артисти поясниха, че Виена е “точното място за романтична сватба”. Заветното “да” бе произнесено в елегантния Дворец на Кобургите от 44-годишната оперна дива, която мина под венчило с 6-години по-младия азербайджански тенор. Нетребко носеше обеци и тиара, изработени от 18-каратово бяло злато и диаманти, като наподобяват бижутата от сватбата на Кейт Мидълтън и Принц Уилям и се оценяват на стойност 1 млн.евро, информира “Дойче веле”.

Впоследствие оперните артисти направиха обиколка в центъра на Виена с каляска и се отправиха към мястото на празненството - бароковия дворец Лихтенщайн. Там двойката бе посрещната със специални фойерверки, които изписаха имената им, а между тях бе оформено сърце. На официалното събитие бяха поканени най-близките приятели и роднини, като общият им брой бе 180 души, съобщава ORF. Сред ВИП гостите бяха испанският тенор Пласидо Доминго и популярният руски изпълнител Филип Киркоров, който влезе в ролята на кум. Изисканата вечеря продължи до ранните сутрешни часове на 30 декември 2015г. в зала “Херкулес”. Във връзка с щастливото събитие Анна Нетребко отложи участието си в операта “Жана Дарк” от Джузепе Верди в “Ла Скала”, Милано, планирано за 2 януари 2016г.

“В живота има и черно, и бяло. А за мен животът от сега е в искрящо бяло”, заяви неотдавна изтъкнатото сопрано, което получи австрийско гражданство и се превърна във фаворитка на публиката и критиката във Виена и на Залцбургския фестивал. Анна Нетребко имаше 6-годишна връзка с уругвайския баритон Ервин Шрот, от когото има син- Тиаго. Двамата се разделиха през ноември 2013г.,припомня агенция ЕФЕ.

По всичко личи, че Нетребко и Ейвазов ще бъдат заедно и в живота, и на сцената. След превъплъщението й в Леонора от Вердиевия шедьовър “Трубадур” на сцената на Парижката национална опера и два рецитала- в Баден Баден и Ню Йорк през януари и февруари, руската оперна прима ще се отправи на концертно турне в Азия заедно със съпруга си. През март 2016г. те ще представят програма с арии и дуети от най-известните италиански опери в Хонг Конг (Китай), Нагоя и Токио (Япония), както и в Тайпе (Тайван).