РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С БЪЛГАРСКИ ДЕЦА

РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С БЪЛГАРСКИ ДЕЦА

Приемно семейство от SOS Детско селище Трявна и деца от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ в Стара Загора ще се срещнат с пианиста по време на предстоящото му гостуване за концерти в София и Варна

Деца от SOS Детско селище Трявна ще осъществят своята голяма мечта да се срещнат на живо и да разговарят с един от най-прочутите световни музиканти – пианистът Ричард Клайдерман. Това ще се случи в началото на м. декември, когато световната звезда на пианото идва у нас за концерти във Варна и София с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио. Клайдерман ще пристигне в България на 4 декември и на следващия ден ще свири в Двореца на културата и спорта във Варна. Децата и техните приемни родители от SOS Детско селище Трявна ще посетят концерта, а на 6 декември, навръх празника Никулден, ще се срещнат с прочутия пианист в морската ни столица. Семейство Лили и Младен Недялкови са приемни родители от 2013 г. и заедно с родната си дъщеря отглеждат също и 6 приемни деца. Три от общо седемте деца на семейството ще посетят концерта и ще има възможност да говорят с прочутия френски музикант – осемгодишната Десислава, Ивета на 10 години и Диляна, на 8 години. И трите момичета участват активно в група по приложно изкуство и се занимават с музика, насърчавани от приемната си майка Лили, която е била професионална фолклорна певица. Семейство Недялкови е едно от най-музикалните в детското селище в Трявна.

В продължение на четвърт век SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца и такива, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. Децата, лишени от родителска грижа, се радват на любовта и закрилата на SOS приемните семейства в София, Перник и Трявна. Програми за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето има в София, Радомир, В.Търново и Габрово. Понастоящем дейността на Организацията включва и четири SOS младежки домове в София и Велико Търново и Малък семеен дом „Надежда“ във Велико Търново. SOS Детски селища България оказва помощ и на младежите при напускането на семейния тип грижа след навършване на пълнолетие и завършване на средно образование чрез програмата „Начало на самостоятелен живот“, благодарение на която те продължават обучението си във ВУЗ до завършване на висше образование и започване на работа. Целият спектър от дейности и услуги на SOS Детски селища България показва активния ангажимент на организацията към децата като най-ценния капитал на едно общество. За 25 години Сдружението е помогнало на 461 деца да получат семейна грижа и подкрепа, както е съдействало и на над 200 младежи за получаване на образование и намиране на работа. Чрез програмите за подкрепа на семейството до момента са били подкрепени 4 667 деца в семействата си.

Ричард Клайдерман ще свири за софийската публика на 7 декември в зала 1 на НДК. Събитието се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“, като това е седмата поред изява на Клайдерман в столицата. На този концерт също ще има специални гости – група от 15 деца и младежи от Дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ в Стара Загора ще пристигне за събитието и ще поздрави пианиста зад кулисите след края на шоуто. Групата деца от Стара Загора също имат трайни интереси в областта на изкуствата. Едно от тях е отличен ученик в Националното училище за фолклорни изкуства „Ф. Кутев“ в гр. Котел, а други няколко деца се занимават с изобразително изкуство в Националната гимназия за приложни изкуства в Трявна и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн в Казанлък. Посещението на концерта в София е насърчено от директорката на дома в Стара Загора Латинка Петрова, която се стреми да насочи всички възпитаници от дома към занимания, които да стимулират развитието на детските таланти и умения.

Всички концерти на Ричард Клайдерман у нас до момента са били изключително успешни. Интересът на публиката и този път е много голям, като вече са в продажба и билетите за втория балкон на зала 1 на НДК. Ричард Клайдерман ще изпълни някои от най-големите си хитове, както и няколко нови пиеси, сред които е специално направеният за българските концерти аранжимент на прекрасната наша песен „Хубава си, моя горо“.

Цените на билетите за концерта в София са от 30 до 70 лв. Те са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и в билетния център на НДК. Продажба онлайн на www.TICKETSBG.com