Коледа от Приказките с концерта на Шьонбрун Фестивал Оркестър Виена

Коледа от Приказките с концерта на Шьонбрун Фестивал Оркестър Виена

София, 6 декември 2015г.

Да те завладее приказка и то от онези, които се случват в дворец, във Виена, малко преди Коледа! Това вълшебство ще се случи само в София и Варна и то съвсем скоро. Под звуците на класически произведения от Йозеф Хайдн, Франц Шуберт, В. А. Моцарт, Йохан Щраус, Франц фон Супе, Карл Мильокер и Карл Целер, Виена заживява и у нас.

Дворецът Шьонбрун, от където идва и самия „Шьонбрун фестивал оркестър“, е известен със своята 450-годишна история, и е обявен за част от Световното културно наследство. Заедно със съоснователя на дворцовия оркестър Петер Хозек в България пристига и знаменития диригент Гуидо Манкузи, който ще направи нашата Коледа наистина специална.

„Шьонбрун фестивал оркестър- Виена“е камерен състав, който пресъздава бляскавата епоха на имперска Виена в музика. Оркестърът е с регулярна програма в Дворцовия Театър на Двореца Шьонбрун. Въпреки това, цял свят има възможност да се наслаждава на приказните изпълнения на музикантите. Швеция, Финландия, Дания, Китай, Югоизточна Азия, Германия, Гърция и Бразилия са само част от страните, приели с ентусиазъм концертните турнета на „Шьонбрун фестивал оркестър“.

Прецизно поднесената програма, качествен звук и виртуозни изпълнения, достойни за една истинска Виенска приказка – това е малка част от вълнуващия празничен концерт, който ще ни поднесат музикантите от „Шьонбрун фестивал оркестър“.

Не пропускайте да запазите датата за Коледния концерт - на 4 декември във Варна и на 6 декември в София - зала 1 на НДК.

Билети можете да закупите от касите по места, мрежата на Office 1 Superstore, Пикадили, бензиностанции OMV и online на eventim.bg

Цените на билетите са от 20 до 60 лв., а VIP пропуските са между 80 и 100 лв.

И побързайте, защото първите 300 билета са с промоционалната отстъпка от 10 лв.