Дамрау дебютира в Мексико

Дамрау дебютира в Мексико

Въпреки почивката си

Както вече ви информирахме, след 15 години в неспирни гастроли, премиерни спектакли и турнета, през септември тази година Диана Дамрау обяви официално, че се нуждае от почивка. 44-годишното немско сопрано успя да отложи някои от своите ангажименти, сред които участието си в операта „Лучия ди Ламермур“ от Гаетано Доницети в Операта в Сан Франциско. В профила на й в социалната мрежа „Фейсбук” тя получи огромна подкрепа от своите почитатели, които се надяват да я видят и чуят отново на сцената.

Тази привилегия ще получат ценителите на класическия звук в Мексико. Диана Дамрау избра да направи своя дебют там през ноември 2015г., като предстои да изнесе два концерта. Първата й оперна гала ще се проведе на 5 ноември в Мексико Сити със Симфоничния оркестър на миньорите, а втората изява - на 14 ноември в град Леон, област Гуанахуато, с Оркестъра на Театъра на Двестагодишнината. Двата състава ще бъдат дирижирани от сръбския маестро Сърболюб Динич. Програмата, която предвижда оперната певица, включва арии от опери на Белини, Доницети, Росини, Верди и Леонкавало. На сцената към Диана Дамрау ще се присъедени нейният съпруг, бас-баритонът Никола Тесте.

Мексиканските медии припомнят, че немската оперна прима прави дебюта си през 1995г. в Държавния театър на Вюрцбург в ролята на Барбарина от „Сватбата на Фигаро” на В.А.Моцарт. През 2003г. Дамрау дебютира в Кралската опера „Ковънт Гардън” с друго произведение на „детето-чудо” - „Вълшебната флейта” , като се превъплъщава в образа Кралицата на нощта. Две години по-късно покорява и публиката в Метрополитън опера.

В края на тази година Диана Дамрау ще пее в Карнеги хол, Ню Йорк. На 6 декември тя ще изнесе камерен рецитал с произведения на Шуман, Лист и Щраус под клавирния съпровод на Крейг Рутенбърг. А на 31 декември й престои да поднесе още едно вълнуващо изживяване за американската публика. Изявеното сопрано ще се включи в спектакъла „Ловци на бисери” от Ж.Бизе на сцената на Мет, където ще влезе в ролята на Лейла.