Пласидо Доминго се подготвя за Коледа

Пласидо Доминго се подготвя за Коледа

Албумът му "My Christmas" излиза на 30.10.2015г.

Магията на Коледа ще завладее почитателите на Пласидо Доминго, който е подготвил своя компактдиск с любимите си коледни песни. Албумът ”My Christmas” ще се появи на музикалния пазар на 30 октомври 2015г. под знака на Sony Classical. В този нов звукозаписен проект световноизвестният оперен певец разчита на сътрудничеството на популярни изпълнители от други жанрове. За диска „Кралят на операта” направи дуети с американската певица и актриса Идина Мензел, която придоби известност с участието си в саундтрака на анимационния филм „Замръзналото кралство”. Партньори в записите са и немската певица, продала над 9 млн.копия от албумите си, Хелене Фишер, френският тенор Венсан Никло и The Piano Guys, които станаха сензация в мрежата за видеосподеляне YouTubе. В ”My Christmas” Доминго пее заедно с младото новозеландско сопрано Хейли Уестенра, чиито дебютен албум ”Pure” се превърна в най-бързо продаденият диск с класическа музика в историята на Великобритания, както и с 15-годишната Джаки Еванчо – най-младата певица, дебютирала в Топ 10 на САЩ.

В албума на Доминго са включени прочутите коледни песни ”Silent Night”, ”Have Yourself a Merry Little Christmas”, ”White Christmas” и много други. В списъка присъства и една нова песен, озаглавена ”Loving Christmas”, написана от сина на великия оперен певец - Пласидо Доминго- младши. Симфоничният акомпанимент в диска е осигурен от Чешкия национален симфоничен оркестър, дирижиран от американеца Еужен Кон. Други музиканти, които се включват в звукозаписния проект, са мексиканците от ”Banda el Recodo” и младите оперни изпълнители от Операта в Лос Анджелис, известни като ”Domingo-Colburn-Stein”.

Повече от 5 десетилетия Пласидо Доминго покорява сцените на най-престижните оперни театри в света. 74-годишният испански тенор е изиграл 147 роли, повече от всеки друг изпълнител, но също има значими успехи като великолепен диригент, талантлив режисьор и арт мениджър, който не спира да помага на следващите поколения артисти чрез Международения конкурс „Опералия”, основан от него през 1993г. На 31 октомври 2015г. Доминго ще отбележи 55 години от дебюта си в Мексико в концертната зала на „Аудиторио Насионал” в столицата на страната.