Българката Соня Йончева ще пее във Франция

Българката Соня Йончева ще пее във Франция

Българската оперна певица Соня Йончева ще участва във Festival de Peynier,

Българската оперна певица Соня Йончева ще участва във Festival de Peynier, Франция. На 23 юни тя ще пее в операта ”Любовен еликсир” от Доницети, изпълнявайки ролята на Адина и ще си партнира с италианския тенор Доменико Менини. Преди няколко месеца Соня Йончева бе избрана от Пласидо Доминго, заедно с много още негови колеги, за да пее на специалния концерт, с който именития испански тенор отпразнува 70-та си годишнина. Тогава тя поднесе на публиката и юбиляра едно темпераментно изпълнение из оперетата „Джудита” на Франц Лехар, което бе видяно и от хиляди телевизионни зрители по света.
Младата българска певица спечели конкурса „Опералия” през миналата година, тя получи и много добри критики от авторитетния телевизионен канал Евронюз и най-вече от самия Пласидо Доминго. „Опералия” съществува от 1993г. и целта на този конкурс е да открива и насърчава млади оперни гласове. От създаването му до днес има и друг българин, който се е представил блестящо – басът Орлин Анастасов, станал лауреат за 1999г.
TV канал Евронюз засне кратък материал за Соня Йончева – видео, в което централната фигура е самата тя. В този малък филм за българката, научаваме повече за биографията й, за израстването й като музикант и всичко около нейното виждане за работата й върху образа на Клеопатра. А Клеопатра е новата й героиня от Хенделовия шедьовър „Юлий Цезар” в Кралската опера във Версай, Франция.
Соня Йончева продължава да се радва на успешното развитие на своята световна кариера, обича да пее по различни начини – барок, джаз или белканто… в очакване на следващите още по-големи успехи.