PIXAR IN CONCERT И СИНАТРА В ШЕСТИЯ ЦИКЪЛ „МУЗИКАТА НА АМЕРИКА“

PIXAR IN CONCERT И СИНАТРА В ШЕСТИЯ ЦИКЪЛ „МУЗИКАТА НА АМЕРИКА“

Продажбата на абонаментни карти започва от днес, 1 септември 2015г.

За шеста поредна година музикална агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ представят цикъла „Музиката на Америка“ с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио. Поредицата през този сезон ще се състои от четири концерта, в които са представени емблематични за американската музикална култура програми. Цикълът ще започне на 14 ноември с концерта PERFECTLY FRANK - A CENTURY of SINATRA с участието на артиста от Бродуей Сал Вивиано. В програмата с диригент Григор Паликаров ще бъдат представени хитове като “The Way You Look Tonight”, “My Way”, “Fly Me to the Moon” и “New York, New York”, които възкресяват ненадминатия талант на Синатра.

На 30 януари Холивуд ще “гостува” в София в лицето на диригента Конрад Поуп, който е близък сътрудник на някои от най-големите имена във филмовата музика като Джон Уилямс, Ханс Цимер, Алън Силвестри и др. Конрад Поуп работи като композитор, аранжор и диригент на десетки филми и е правил оркестрациите за поредиците „Хари Потър“ и „Междузвездни войни“ (последният от тях "Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда"). Под диригентската палка на Конрад Поуп публиката ще чуе музика от филмите „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Отвъд Африка“, „Пурпурен цвят“, „Моята седмица с Мерилин“ и др.

Следващият проект в цикъла също е свързан с киното. За първи път у нас на 28 февруари българската публика ще види продукцията на „Дисни“ PIXAR in CONCERT. Популярните герои от „Играта на играчките“, „Колите“, „Търсенето на Немо“, „Смело сърце“, „Рататуй“ и „Таласъми ООД“ ще оживеят на голям екран с HD прожекция в зала 1 на НДК. Живото изпълнение на Оркестъра на Класик ФМ радио ще ръководи диригента Максим Ешкенази. Автори на музиката са Ранди Нюман, Майкъл Джакино, Патрик Дойл и др.

Финалът на цикъла ще бъде на 10 март с програмата SOUL OF AMERICA, представена от изявения американски диригент Андре Дж. Томас. В този концерт ще бъдат изпълнени откъси от операта “Порги и Бес” от Джордж Гершуин, както и госпъл и спиричуъли - традиционна част от американската музикална култура. В програмата ще се включат и блестящите солисти Нагуанда Нобълс, сопран и Бен Полайт, бас-баритон, които ще си партнират с Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио.

Продажбата на абонаментни карти започва от днес на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. В абонамента са включени 3 концерта (14 ноември, 30 януари и 10 март). Билетите за програмата PIXAR in CONCERT ще бъдат пуснати в продажба допълнително, а абонатите за цикъла ще имат право да закупят билети за този концерт със съответното намаление.

Абонатите могат да участват и в томбола с награди - 10 билета за концерта на Ричард Клайдерман на 7 декември 2015.

Работно време на касата: понеделник – петък 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч. Продажба online на www.ticketsbg.com.