Елин Колев ще работи със Сейджи Озава

Елин Колев ще работи със Сейджи Озава

Младият цигулар

Младият цигулар Елин Колев бе избран да се включи в тазгодишната Международна лятна музикална академия, основана и водена от Сейджи Озава. Тя се провежда до 3 юли 2015г. в Швейцария и включва млади инструменталисти от най-висока класа от всички краища на света. Колев е единственият български музикант, който има възможността да работи с прочутия японски маестро в рамките на Академията. 18-годишният цигулар, роден в немския град Цвикау, се включи в поредица от концерти с камерна музика, дирижирани от Сейджи Озава. В тях Елин Колев партнира на сцената с Малгожата Васюционек от Полша, Виолан Деперуа и Готие Бротен от Франция, с които представи произведения от Барбър, Шуберт, Бетовен и Григ. В Швейцария вече бяха изнесени три концерта в градовете Роле и Женева, като един от тях бе специално предназначен за хора с увреждания. От 1 до 3 юли Елин Колев ще се включи в майсторския клас на Озава и ще вземе участие в два концерта, които ще се проведат във впечатляващата нова сграда на фондация „Луи Вюитон” , открита през есента на 2014г. в Париж. Свръхмодерното здание, чийто архитект е именитият Франк Гери, представлява музей с площ 11 705 квадратни метра, в който има изложбени зали, както и специални пространства за еднократни събития и изяви.

В началото на септември Елин Колев продължава със своите концертни изяви. Той ще се включи в 15-тото издание на фестивала ”Chursächsischen Festspiele”, който ще се проведе в театър „Кьониг Алберт”, Бад Елстер, Германия. Там талантливият музикант ще представи Концерта за цигулка и оркестър в ре мажор, оп.77 от Йоханес Брамс. До края на годината му предстоят участия в различни концертни зали в Германия с Филхармоничния оркестър на театър Плауен-Цвикау, както и Симфоничния оркестър на Лайпциг.

Припомняме, че през октомври 2014 г. цигуларят Елин Колев участва в концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио в Mozartsaal на Alte Oper, Франкфурт от програмата на фестивала „Европейски културни дни”, организиран от Европейската централна банка. През ноември 2014г. младият изпълнител се изяви и в цикъла „Концертмайсторите” – сезон 2014-2015г., организиран от „Кантус Фирмус”.