Летиция Морено влиза в „Ритъмът на лятото“

Летиция Морено влиза в „Ритъмът на лятото“

Преди концерта си в София

Летиция Морено ще се включи в европейското турне на Академията Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс, което предстои от 17 до 26 юли 2015г. Очарователната испанска цигуларка ще стане част от програмата „Ритъмът на лятото“, с която прочутият британски оркестров състав ще възхити публиката в Германия /на 17 в Музикалния фестивал на Рейнхау и на 18 юли в Мекленбург-Предна Померания/ и Холандия /на 19 юли Концертгебау Амстердам/. На 26 юли Академията Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс, която участва през април тази година в Европейския музикален фестивал в София, ще гостува и на фестивала „Бранденбургски летни концерти“. В него елитните оркестранти, чийто музикален директор е американският цигулар Джошуа Бел, ще изнесат концерт по повод 25-тата годишнина от основаването на тази поредица от културни събития. В готическата църква „Св.Николай” в немския град Лукау, където ще се проведе музикалната вечер, Летиция Морено предстои да се изяви като солист на най-записвания камерен оркестър в света. Талантливата музикантка ще изпълни Концерт за цигулка № 2 в ми мажор от Йохан Себастиан Бах. В програмата ще прозвучат и Серенада за струнни в до мажор, оп.48 от П.И.Чайковски, Адажио за струнни от Самюел Барбър, както и Четирите годишни времена на Буенос Айрес от Астор Пиацола.

„С естествената си харизма, виртуозност и дълбока сила на интерпретацията Летиция Морено ленява публиката и критиците”, пишат организаторите на фестивала. Те припомнят, че възпитаничката на проф. Захар Брон, Максим Венгеров и проф. Дейвид Такено е работила с редица световни оркестри като Маджо Музикале Фиорентино, Филхармоничния оркестър на Есен, Симфоничните оркестри на Безансон и Тайпе и др., но се развива и в областта на камерната музика.

На 16 октомври 2015г. от 19.30ч. в зала „България” Летиция Морено ще открие новия сезон на Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Лучано Ди Мартино. В програмата на концерта публиката ще чуе Фантазия „Кармен“ от Пабло Сарасате, Рапсодия „Циганка“ от Морис Равел и Poema de una Sanluqueña от Хоакин Турина. Концертът е част от проекта „Концертмайсторите“, организиран от музикална агенция „Кантус Фирмус“. Билети потърсете ТУК