Андреа Бочели изнесе концерт в Израел

Андреа Бочели изнесе концерт в Израел

Тенорът покори публиката с помощта на СО на Ришон ле Цион

Италианският тенор участва в рамките на Израелския оперен фестивал, който се провежда при историческата крепост Масада (на снимката), разположена на една единствена скала близо до Мъртво море. Крепостта се намира в плато на около 400м. над морското равнище и е построена от цар Ирод. В концерта на Андреа Бочели участваха Хорът на Израелската опера и симфоничния оркестър на Ришон ле Цион- селище, което се намира на юг от Тел Авив. На сцената се появиха и израелските изпълнители Ноа и Мира Ауад, които през 2009г. участваха в конкурса на Евровизия с песента "There Must Be Another Way", посветена на мирното съществуване между евреите и арабите.
Бочели изпълни някои от най-известните оперни арии и неаполитански песни. Събраните средства от концерта му се предоставят на асоциацията „Ор” /”Светлина”/, която развива инициативи за заселване в пустинните райони Негев и Галилея. Неговият концерт закрива Израелския оперен фестивал Масада- Мъртво море и Йерусалим, който започна в началото на юни с операта „Аида” от Джузепе Верди. Първото издание на фестивала, което се проведе миналата година, бе открито с друг оперен шедьовър от композитора- „Набуко”.
До края на годината Андреа Бочели ще изнесе още концерти- в Сиракуза, Италия( на 1 юли), Сентрал парк, Ню Йорк, САЩ (на 15 септември –на открито с Нюйоркската филхармония) и др.