„Аида” с жива камила и огнено шоу в НДК

„Аида” с жива камила и огнено шоу в НДК

27 май 2015г., зала 1 на НДК

Eдна от най-красивите опери на всички времена "Аида" от Верди, ще гостува на 27 май в зала 1 на НДК. Спектакълът е в рамките на 20-ия Салон на изкуствата, а зрелищното представление ще поднесе доста изненади на публиката.

В него ще има жива камила, която ще носи благовония, мим ще прави огнени кълба, балерина ще се превъплъти в образа на змия, а атмосферата на Древен Египет ще бъде пресъздадена чрез африкански танци.

С огромен интерес се очаква участието на екипа от звездни солисти – латвийката Алиса Зиновиева в ролята на Аида, аржентинският тенор Даниел Муньос като Радамес и италианският баритон Марцио Джоси като Амонасро.

"Това са популярни имена, пеещи в някои от най-големите оперни театри в света, включително и в театъра, който се приема за най-голям – Миланската Скала", каза диригентът и директор на Русенска опера Найден Тодоров.

В постановъчния екип участват още режисьорът Огнян Драганов, италианският сценограф Салваторе Русо, солистите Петя Цонева като Амнерис, Пламен Бейков като Рамфис, Стоян Стоянджов – Фараона, Диана Василева - Жрицата, Александър Баранов - Вестителя.

"Аида" е първият гастрол с участието на оркестъра на Русенска опера, след като трупата спечели наградата "Музикант на годината" в категорията за ансамбъл.

"Това е едно невероятно усещане, защото да бъдеш избран за Ансамбъл на годината, и то от публиката, а не от комисия, това означава, че ние сме си вършили работата по начина, по който желаем, защото нашата работа е да достигаме до максимално повече хора. Нашата работа е да работим за публиката. Нашата мисия в живота , нашата мисия като институция е да работим за хората", казва Найден Тодоров.