Критиката одобрява последния запис на Маккерас

Критиката одобрява последния запис на Маккерас

Дискът съдържа Симфония “Азраел”

Албумът излезе под знака на Supraphon. Записът съдържа симфония "Азраел" от Йозеф Сук, изпълнена през април 2007г. от Чешката филхармония под палката на Сър Чарлз Маккерас. Това е последният диск с австралийския диригент, който се появява на музикалния пазар.
Критиката е единодушна в положителните си оценки. Ян Смачни от BBC Music Magazine поставя албума в категорията 'Music Orchestral Choice'. „Дирижираната от Маккерас интерпретация доказва неговото дълбоко познаване на чешкия репертоар. Има много добри записи на произведението, но този е най-близък до окончателния вид на творбата”, допълва Смачни.
Според International Record Review, дискът получава оценката IRR Outstanding и го описва по следния начин: "В записа с участието на Маккерас откриваме характерното внимание към баланса, ритмичната виталност и прецизността към детайлите, които подчертават изключителната оркестрация на творбата. Енергията на този диригент е повече от завладяваща.”
От страна на Gramophone албумът попадна в т.нар. Editor's Choice и по думите на редактора Роб Коуън "записът се конкурира успешно с диригентския прочит на Белохлавек и Нойман, но Чешката филхармония се представя по-добре с Маккерас, който доближава нивото на класиците Талих и Кубелик".