„ТРИТЕ ФЕИ И СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“

„ТРИТЕ ФЕИ И СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“

В афиша на Младежки театър „Н.Бинев“

Детската вокално-театрална формация “Таласъмче” ви кани на мюзикъла „Трите феи и спящата красавица”. Спектакълът ще се играе на 17, 23 и 31 май от 19ч. на сцената на Младежки театър „Н.Бинев“.

Мюзикълът "Трите феи и спящата красавица" – сценична адаптация по приказката на Шарл Перо, е в съзвучие с реалните проблеми на децата, за правото им на избор, за надеждите, разочарованията и амбициите на техните родители („орисници“). Посланията в спектакъла са колкото до самите деца, толкова и до техните родители. Предизвикателството към големите способността да приемеш детето като пълноценна личност – нещо твърде трудно понякога.

Мюзикълът провокира представите ни от класическата приказка на Шарл Перо “Спящата красавица”. Промяната в замисъла касае най-вече по-важната роля на трите феи в историята. Пречупен през съвременните психологически и социални възприятия за ролята на родителите във възпитанието на децата, творческият замисъл на мюзикъла акцентира върху третирането на детето като обект за моделиране от страна на родителите – на личните им стремежи и желания. Правото на избор на самото дете е изтласкано настрани – тук “изборът” е в арсенала на “лошата фея”.

Силата на любовта си остава основна тема и сюжетна линия на спектакъла. Именно любовта дава решение на този конфликт; тя е разковничето, което може да “помири” родителите и децата им. В духа на традиционните християнски добродетели любовта е онова, което пребъдва отвъд всичко тленно, отвъд всички житейски “успехи” и “провали”, отвъд нереализирани и реализирани амбиции, чувство за вина и усещане за смисъла на живота. Това осмисляне на ролята ни на тази земя присъства като финална поанта, представена в достъпна за децата форма.

Изпълнява детска вокално-театрална формация “Таласъмче” 

В ролите: Божана Янкулова, Жанина Орманова, Ралица Митрова, Йоана Лилова, Мария Лунин, Дара Попова, Никола Петек, Никола Сапунджиев, Марина Христова, Мартин Чочев, Мария Йосифова, Тодор Пантилеев, Невена Динева, Стефания Благоева, Анна-Мария Иванова, Дария Дончева, Валя Станкова, Ема Макарова, Лора Атанасова, Тина Близнакова, Радосвета Желева, Алекса Коен, Вероника Пейкова, Искра Филимонова, Цветелина Маврова, Магдалена Желева, Мария-Елиза Бумбарова, Марина Любенова, Мартина Иванова, Преслава Попова, Лора Костова, Росана Чакърова, Людмила Кънчева, Боян Юруков, Константин Косев, Никола Петков, Огнян Чернокожев, Даниел Ганев

Билети ще откриете на касата на Младежки театър „Н. Бинев"
Мюзикълът се осъществява с подкрепата на Програма „Култура" на Столична община за 2015г.

Повече за създателите и участниците в спектакъла ще откриете ТУК