МОТИВ: АРТЕС

МОТИВ: АРТЕС

Понякога талантливите музиканти имат нужда

22.04.2015, 19:00 Чешки център | Czech Centre ул. “Г.С.Раковски” №100

Понякога талантливите музиканти имат нужда от подкрепа, за да осъществят мечтите си. Концерти “Мотив” продължават с представянето на трима безкрайно талантливи български музиканти, изправени пред едно изключително вълнуващо изпитание – участие в международния конкурс за камерна музика “Йоханес Брамс” в Гданск, Полша. Трио “Артес” включва цигуларя Иво Данаилов, челистa Виктор Трайков и пианистката Нона Кринчева. На 22 април 2015г. от 19:00 те ще изпълнят по-голямата част от конкурсната си програма – клавирни триа от Моцарт, Брамс и приказното произведение на чешкия магьосник Антонин Дворжак.

Иво Данаилов (цигулка), Виктор Трайков (виолончело) и Нона Кринчева (пиано) сформират клавирно трио “АРТЕС” през 2012 година, първоначално само за един концерт. Докато работят по него, тримата музиканти разбират, че споделят една и съща страст към камерната музика и започват артистичното си партньорство. Оттогава триото има многобройни концертни изяви, участия в майсторски класове, както и в престижни национални и международни конкурси. Всеки от членовете му има богат опит както като солист-изпълнител, така и като участник в различни камерни формации. Лауреати са на конкурсите по камерна музика “Музиката и земята” – София, 2014г. – II награда и „Международен конкурс по камерна музика” – Пловдив, 2014г. – III награда и Специална награда за изпълнение на Шостакович.

Концертът се организира от Модо България в подкрепа на трио “Артес” с любезното домакинство на Чешкия център в София с адрес ул. “Георги С. Раковски” №100.

Шато “Асена” отново ще предложи на гостите по чаша от превъзходното си вино.

Важно: В случай, че имате желание да бъдете сред поддръжниците на трио “Артес”, можете да закупите билет на стойност 50.00лв., с който си запазвате място на първите два реда в залата. Към него ще получите специален подарък от музикален магазин “Модо”. Поръчайте на [email protected] или 0894760154.