Веско Пантелеев-Ешкенази се срещна с ученици  от НМУ “Любомир Пипков”

Веско Пантелеев-Ешкенази се срещна с ученици от НМУ “Любомир Пипков”

Royal Classics дарява 30 броя лъкове за цигулка

Само месец остава до един от най-големите класически концерти в България тази година - Royal Classics, в който ще чуем гениалния цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази и Концертгебау камерен оркестър - Холандия. Събитието е под патронажа на Н.Пр. Том ван Оорсхот - посланик на Кралство Нидерландия в България.

По време на поредната си кратка визита в България, Веско Ешкенази успя да се срещне с ученици от НМУ „Любомир Пипков“, от където е тръгнал самият той, както и младaта цигуларка Вилияна Бобева, която ще бъде представена в концерта на 08 май в зала 1 на НДК. В рамките на събитието един от партньорите на концерта, TNT България, подари 30 билета на малките ученици, които ще станат част от едно голямо музикално преживяване. „За нас е чест да сме част от това музикално събитие и пожелаваме на всички ученици от НМУ да постигнат и надминат успехите на Веско“, сподели г-н Иван Василев, директор на TNT България. „Веско е не само професионалист, но и човек, който умее да заразява с позитивното си поведение и любовта към музиката. За децата тази среща е свързана не само с хубав подарък, но и с личния контакт с музикант, чиито умения се надяват да достигнат един ден!“, разказа развълнувана г-жа Милка Митева, Директор на Музикалното училище.

Отделно под името Royal Classics ще бъде направено дарение от 30 броя лъкове за цигулка на НМУ „Любомир Пипков” - София от Риц Ивата, утвърден лютиер в Амстердам, който поддържа инструментите на музикантите от Кралски Концертгебау оркестър.

Концертът се осъществява с любезното съдействие на ING Bank, Посолство на Кралство Нидерландия, Аурубис България, Софарма АД, TNT България, Загорка и HP. 

Билетите се предлагат на цени от 30лв, 40лв, 50лв, 60лв, 80лв и 100лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на ticketportal.bg, Билетен център НДК, Магазини Office 1, Kнижарници Booktrading, Greenwich, Бард, Каса Арена Армеец, Mагазини - На тъмно.