100-ТЕ УНГАРСКИ ЦИГУЛКИ – МУЗИКАТА, КОЯТО ВИЖДАШ И ЧУВАШ!

100-ТЕ УНГАРСКИ ЦИГУЛКИ – МУЗИКАТА, КОЯТО ВИЖДАШ И ЧУВАШ!

19 юни, зала 1 на НДК

Виртуозите от симфоничния оркестър на Будапеща пристигат на 19 юни в зала 1 на НДК. Армия от цигулки, виоли, виолончели, контрабаси, цимбали и кларинети засвирват без ноти произведения на световнотo класическo наследство, фолк и поп мелодии от различни страни, както и закачливите акценти на унгарския фолклор.

Без пултове и ноти, виртуозните музиканти създават единственото по рода си шоу в света и получават бурни аплодисменти в престижни концертни зали в Австрия, Швеция, Финландия, Германия, Дания, Франция, Чехия, Ирландия. Истинското шоу -театър на сетивата, представено от десетки музиканти, съчетава произведения от Брамс, Чайковски, Офенбах, Щраус, както и на съвременни композитори като Джон Уилямс, в чиято музика се срещат елементи на джаза и постромантизма. Самите музиканти от оркестъра са наричани “съвременните Паганини” заради отличната интонация и новаторските техники.

Оркестърът на"100-те цигулки" е уникален, защото от момента на създаването си прeз 1985 г, той не е променял състава си. Оркестърът се състои от 60 цигулки, 9 виоли, 6 виолончели, 10 контрабаси, 9 кларинети и 6 цимбали.

Можете да закупите първите 300 билета с 10 лв. отстъпка, като промоционалните цени са от 30 до 90 лв., на касата на НДК и в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.