LOUD CONCERTS със съдействието на G.P.GROUP Ltd.  С ГОРДОСТ ПРЕДСТАВЯТ

LOUD CONCERTS със съдействието на G.P.GROUP Ltd. С ГОРДОСТ ПРЕДСТАВЯТ

NIGEL KENNEDY - HENDRIX PROJECT

КОНЦЕРТЪТ Е НА 10 МАЙ 2015 В ЗАЛА 1 НА НДК

Невероятният Nigel Kennedy ще посети страната ни с новия си вълнуващ проект, в който ще се насладим на неговия прочит на легендарния Jimi Hendrix. Това ще се случи на 10 май в зала 1 на НДК, а началото на шоуто е 20 часа.

Билетите за концерта на Nigel Kennedy на 10 май в зала 1 на НДК са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Telenor, OMV, Picadilly от днес, 20 януари. Цените са от 55 до 110 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Опитът на Nigel Kennedy варира от класическата музика (интерпретациите му на Концерт за цигулка на Elgar, Четирите Сезона на Vivaldi, Концерт за цигулка на Beethoven и др. му донесоха световна слава) до колаборации със съвременни музиканти от ранга на Stefan Grappelli, Kate Bush, Robert Plant, Paul McCartney, Talk Talk.

От началото на кариерата му има един композитор, към който се връща непрестанно и това е Jimi Hendrix: “Това, което ме привлича към него, е изключително широкия мироглед, който Jimi е имал. Това се отразява многостранно; той е бил винаги внимателен и никого не е наранявал, което струи от музиката му. В композициите му има много влияния: от рок, блус и келтска музика до транс и експериментални стилове. Може би затова ми се струва толкова естествено да изследвам музиката на Jimi Hendrix – аз самият съм свързан с много подобни стилове. Особено много ме вълнува трансцеденталната, психаделична страна в музиката на Jimi”.