ОРКЕСТЪРЪТ НА КЛАСИК ФМ РАДИО ПАРТНИРА НА ТОТО КУТУНЬО

ОРКЕСТЪРЪТ НА КЛАСИК ФМ РАДИО ПАРТНИРА НА ТОТО КУТУНЬО

Италианската звезда ще излезе на сцената заедно с 52-ма музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио

Оркестърът на Класик ФМ радио ще партнира на Тото Кутуньо на концерта му в София на 31 март. Емблематичният италиански изпълнител ще пристигне в България два дни по-рано за репетиции с 52-ма български музиканти от оркестъра на единственото радио за класическа музика в страната.

В Зала 1 на НДК голямата звезда ще изпълни най-известните си песни и ще представи чисто новия си албум. Тото Кутуньо е автор на повече от 300 песни, някои от които стават популярни в изпълненията на Жо Дасен, Адриано Челентано, Рей Чарлз, Далида. Сред тях са Africa, Salut, Et si tu n'existais pas, L'italiano, които Кутуньо също ще изпълни на концерта си в София. Ще прозвучат и големите хитове на певеца Serenata и La mia musica, както и песента Solo noi, с която печели за първи път конкурса „Сан Ремо“ през 1980 година.

Наред с инструменталистите от Оркестъра на Класик ФМ, на сцената към Тото Кутуньо ще се присъедини и сицилианският тенор Джузепе Ранцани. Диригентската палка ще поеме Алтеризио Паулети.

Музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио са били част от редица грандиозни концерти със звезди като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман. През 2013 г. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала „Арена Армеец“, а през лятото на 2014 г. повториха този успех, партнирайки на още една от големите звезди на италианската музика - Андреа Бочели. Концертът се състоя пред 18-хилядна публика на стадион „Българска армия“.