Лондонската филхармония – с нов асистент-диригент

Лондонската филхармония – с нов асистент-диригент

Младият талант ще работи през новия концертен сезон

Името на новия асистент-диригент на Лондонската филхармония е Николас Колън. Идеята е той да дирижира някои от концертите на престижния британски оркестър на мястото на Владимир Юровски.
Николас Колън е възпитаник на Клеър Колидж, Кеймбридж, като е завършил музикалните специалности „Виола” и „Пиано и орган”. Освен като музикант, той вече има репутацията и на талантлив диригент с добри организационни умения. В Aurora Orchestra  Колън е работил като главен диригент, както и като артистичен директор. С този британски оркестър той представя не само творби от бароковия, класически и романтичен репертоар, а също и произведения от 20 и 21 век. Опитът на Николас Колън зад диригентския пулт не се изчерпва само с тези британски оркестри. Под неговата палка са свирили също London Mozart Players, Симфоничния оркестър на BBC, Мюнхенски камерен оркестър и др.
През 2008г. Колън получава Първа награда за диригент на Арт фондацията Fellowship, която номинира през същата година общо 20 британски диригенти.