ТРЕСКАВА ПОДГОТОВКА ЗА КОНЦЕРТА „ВЪЛШЕБНАТА МУЗИКА ОТ ФИЛМИТЕ НА „ДИСНИ“

ТРЕСКАВА ПОДГОТОВКА ЗА КОНЦЕРТА „ВЪЛШЕБНАТА МУЗИКА ОТ ФИЛМИТЕ НА „ДИСНИ“

Събитието от цикъла „Музиката на Америка“ ще събере 3600 зрители в зала 1 на НДК на 16 март

Четирима изявени певци от българската музикална сцена се подготвят усилено за предстоящия концерт „Disney in Concert: Вълшебната музика от филмите на „Дисни“. Орлин Павлов, Милица Гладнишка, Веси Бонева и Александър Мутафчийски работят за първи път заедно за уникалния проект с откъси от любими анимационни ленти на компанията „Уолт Дисни“. Шоуто е на 16 март в зала 1 на НДК, заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров, а режисьор на продукцията е Марио Николов. Концертът е част от цикъла „Музиката на Америка“, организиран от агенция „Кантус Фирмус“ с подкрепата на фондация „Америка за България“. От няколко седмици всички билети за концерта са изчерпани.

„Disney in Concert: Музикалното вълшебство от филмите на „Дисни” предлага едно ново преживяване, което е различно от обикновения концерт, а също и от киното. Представлението е създадено специално за четири вокални партии. Всеки от певците има солови песни и дуети, но участва и в четиригласни ансамбли с другите солисти, което изисква специални умения от изпълнителите. Паралелно с музиката, на огромен екран ще се прожектират анимационни видеоклипове, създадени специално за програмата. Приказното пътуване във времето ще започне с някои от първите пълнометражни анимационни филми на Уолт Дисни - „Снежанка и седемте джуджета“ от 1937 г., „Пинокио“ от 1940 г. и „Пепеляшка“ от 1950 г. - мелодии, от които ще прозвучат в Класическа увертюра „Дисни“. След това в програмата ще се редуват песни, дуети и ансамбли от музикалните филми на „Дисни“ „Малката русалка“, „Покахонтас“, „Мулан“, „Аладин“ и „Цар Лъв“ - всички те създадени през 80-те и 90-те години. Орлин и Милица ще чуем в прекрасния дует от „Красавицата и звяра“, а Сашо Мутафчийски ще бъде солист във великолепната песен ”Circle of Live” из „Цар Лъв“. Веси Бонева ще се превъплъти в малката русалка Ариел, а Милица ще изпее новия хит ”Let it go“ от „Замръзналото кралство“. Всички вокални аранжименти и преработки на песните са направени специално за концерта от компанията „Дисни“. Солистите и диригентът Григор Паликаров ще бъдат също и водещи на концерта с кратки и интересни информации за изпълняваните песни.

Независимо от натоварения си график, Орлин, Милица, Веси и Сашо отделят много време за общите репетиции, за да успеят да постигнат идеален синхрон на четирите вокални тембъра. До деня на шоуто остават броени дни, които ще преминат в трескава подготовка за солистите и Оркестъра на Класик ФМ радио.

Чуйте фрагменти от интервютата на Радостина Узунова с изпълнителите в звуковите файлове под снимките вляво.