Доминго се бори с ДДС

Доминго се бори с ДДС

На рождения си ден

Испанският тенор Пласидо Доминго настоява Данъкът върху добавената стойност за култура в Испания да не бъде увеличаван, съобщава агенция ЕФЕ. Според неповторимия оперен певец „трябва да се внимава - не може да се увеличава повече” от сегашния размер от 21 %. По думите на Доминго това би допринесло за предпазване на спектаклите от възможни загуби, както и за предотвратяване на бягството на зрителите от залите заради цената на билетите. Въпреки това, световноизвестният музикант прояви оптимизъм по отношение на положението в Испания, защото „моментът вече е по-добър, тъй като икономиката тръгва нагоре, но има и други страни, които вече се възстановиха”.

Пред испанските медии Доминго разкри своята идея- музиката да бъде въведена „задължително във всички училища”, като децата научават повече „по забавен начин”. „Кралят на операта” счита, че науката и изкуството са обединени в музиката. „Тя е важна за формирането на духа. Сега се отдава голямо значение на научната и техническата подготовка, забравяйки духа”, посочи той. „Музиката е един потоп от звуци, достигащ нашите души, който ни кара да бъдем живи човешки същества”, отбеляза Пласидо Доминго.

Днес, два дни след концерта му в Истанбул, тенорът ще отбележи своята 74-та годишнина. Честит рожден ден, Маестро! Кои са предстоящите превъплъщения на Пласидо Доминго, можете да си припомните ТУК