СБЖ отличи Класик ФМ радио

СБЖ отличи Класик ФМ радио

Извънредна награда

В навечерието на 20-тия си рожден ден Класик ФМ радио получи извънредна награда - грамота и почетен плакет на Съюза на българските журналисти /СБЖ/. Най-големият приз на организацията се връчва на журналистически колективи, като представлява сериозна оценка за техния труд от професионалната гилдия. Върху почетния плакет е изобразена емблемата на СБЖ - дело на великия български художник Борис Ангелушев, и е изработен от младия скулптор Иван Продев.

„Това е една заслужена награда за вашия високо професионален и талантлив труд”, заяви и.д. председател на СБЖ г-жа Снежана Тодорова. Тя връчи престижното отличие за добрата работа на екипа на Класик ФМ радио, който създава цялата програма с любов и вдъхновение на българските слушатели. „Вие показвате едно много високо ниво, към което би трябвало да се стремят всички конкурентни радиостанции у нас”, поясни още Тодорова. Наградата бе приета от основателя и изпълнителен директор на Класик ФМ радио Васил Димитров, който на свой ред изказа своята благодарност „за високата чест и признание на Съюза на българските журналисти”.

През 2014г. единственото радио за класическа музика в България - Класик ФМ радио отбелязва своята 20-та годишнина, която съвпада с още два юбилея: 170 години от създаването на българската журналистика и 120 години от началото на организираното журналистическо движение в България. По този повод СБЖ раздава своите традиционни награди, като сред отличените са репортерите на bTV Десислава Ризова и Лора Стаматис, БНТ, Радио Пловдив, а за първи път - Българската редакция на Радио Китай за чужбина, и др.

Повече за наградата на СБЖ, чуйте от интервюто на Георги Митов-Геми с и.д. председател на СБЖ г-жа Снежана Тодорова под снимката вляво.