Веско Панталеев-Ешкенази с кралски концерт за българската публика

Веско Панталеев-Ешкенази с кралски концерт за българската публика

8 май 2015г., 19ч., зала 1 на НДК

На 8 май 2015г. българската публика ще се срещне с гениалния цигулар Веско Панталеев-Ешкенази и Концертгебау камерен оркестър в един незабравим кралски концерт под името Royal Classics. Наред с виртуоза, на сцената на зала 1 в НДК ще се качат британският соло контрабасист Доминик Селдис и младата цигуларка Вилияна Бобева. Билетите вече се продават в мрежата на ticketportal.bg, където всеки желаещ да направи стилен коледен подарък, ще може да ги закупи на преференциални цени.

През пролетта на 2015 г. ценителите на майсторската интерпретация ще имат възможността да станат част от едно стойностно събитие в полето на класиката - концертът Royal Classics. Концертът ще представи световноизвестни музиканти и солисти от един от най-добрите оркестри в света - Кралски Концертгебау оркестър, Амстердам.

Солист на оркестъра е Веско Панталеев-Ешкенази – виртуоз, чието име е заслужило адмирации в България и цял свят. За тридесет години на сцената майсторът на цигулката има зад гърба си концерти в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия и Китай. През годините е солист на Софийската филхармония, Лондонския филхармоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на Монте Карло, Симфоничния оркестър на Мексико сити, Холандския филхармоничен оркестър, Пражкия симфоничен оркестър и Ирландския национален симфоничен оркестър.

Веско Ешкенази става концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър през 2000г., когато получава и признанието „брилянтен цигулар“ от местната преса. Заедно със своята „Гуарнери дел Джезу“ той за пореден път ще защити високата оценка и пред българската публика. Концертът в България ще се осъществи в партньорство с Посолство на Кралство Холандия, а Посланик Том ван Оорсхот е патрон на събитието.

На 8 май 2015г. Маестрото ще се качи на сцената на Зала 1 в НДК заедно с британския соло контрабасист Доминик Селдис, за да създадат истинска музикална феерия, която ще очарова както ценителите на класиката, така и всеки, който търси изящество и хармония в музиката. На сцената ще се появи и една обещаваща цигуларка Вилияна Бобева. В програмата са включени произведения на епохални композитори, сред които Бах, Паганини, Чайковски и Ботезини.

Месецът на подаръците и дългоочакваните празници ще поднесе неустоимо предложение за всеки, който желае да се потопи в света на класиката. От средата на декември първите 200 билета могат да бъдат закупени на специална цена, която гарантира 10 лв. отстъпка от всички категории. „Надяваме се първите билети да бъдат хубав коледен подарък за истинските меломани. Класическият концерт е преживяване, което си струва да подариш на такъв топъл празник, какъвто е Коледа“ коментират организаторите от „Мюзик Моушън“.

Концертът се осъществява с любезното съдействие на ING Bank, Аурубис България, Софарма АД и TNT България.

Билетите се предлагат на цени от 30лв, 40лв, 50лв, 60лв, 80лв и 100лв. и могат да бъдат намерени в мрежата на ticketportal.bg, Билетен център НДК, Магазини Office 1, Kнижарници Booktrading, Greenwich, Бард, Каса Арена Армеец, Mагазини - На тъмно.