Класик ФМ с почетна грамота от НМУ

Класик ФМ с почетна грамота от НМУ

За 20-тата годишнина на радиото

На 14.12.2014г. столичната зала „България“ бе препълнена с настоящи ученици и техните родители и преподаватели, както и възпитаници през различните години на Национално музикално училище „Любомир Пипков“. Поводът бе 110 години от основаването на музикалната образователна институция в София. По време на концерта бяха раздадени специални отличия. С Почетна грамота и кристална статуетка „110 години музикално училище“ бяха удостоени Класик ФМ радио, Оркестъра на Класик ФМ радио и Музикална агенция „Кантус Фирмус“. Наградата бе присъдена за „изключителен принос в популяризирането на достиженията и името на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, за развитието на българската култура и за грижата и топлината към младите музиканти на България“. Призът бе връчен в навечерието на 20-тата годишнина на единственото радио за класическа музика в България – Класик ФМ.

В юбилейния концерт "110 години от началото" взеха участие талантливите музиканти от Младежка филхармония "София", Младежка хорова капела и Юношески оркестър към НМУ. На диригентския пулт се качиха маестро Михаил Ангелов, Росен Гергов, Жорж Димитров, Татяна Христова, а като солисти се изявиха пианистките проф. Милена Моллова, Калия Калчева и Анжела Тодорова, както и цигуларката Кристина Георгиева. Вълшебните интерпретации на младите музиканти на творби от Албинони, Хендел, Глук, Моцарт, Бетовен, Едгар, Дабчински, Големинов и Арнаудов взривиха залата неведнъж с възторжени аплодисменти. Тържественото събитие бе открито от г-жа Милка Митева- директор на НМУ „Л.Пипков“ в присъствието на министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев и зам.министъра на културата Боил Банов.

Екипът на Класик ФМ радио изказва благодарност за признанието, получено от НМУ „Л.Пипков“, и пожелава здраве, дръзновение и нови творчески постижения на неговите млади таланти и техните преподаватели.