3 премиери за 1 месец в Ла Скала

3 премиери за 1 месец в Ла Скала

В една от тях - носител на „Златно перо” за 2011г.

На 6 юни 2011г. една от най-елитните европейски оперни сцени ще представи премиерата на „Ромео и Жулиета” от Шарл Гуно. Продукцията е на фестивала в Залцбург. В ролята на Жулиета ще се превъплъти младото грузинско сопрано Нино Мачаидзе, а италианският тенор Виторио Григоло ще й партнира на сцената в ролята на Ромео. Зад диригентския пулт на оркестъра на Ла Скала ще застане Яник Незет-Сегуин.
На 20 юни почитателите на оперното изкуство ще се потопят в атмосферата на „Атила” от Джузепе Верди. В тази втора премиера през юни на сцената на Театър Ла Скала ще излезе Орлин Анастасов. Той е в списъка на носителите на наградата „Златно перо” – 2011г., която се връчва от Класик ФМ радио и галерия „Макта”. Световноизвестният бас ще се появи в ролята на Атила, а негови партньори на сцената ще бъдат италианския баритон Марко Вратоня (Ецио), руското сопрано Елена Панкратова (Одабела) и др. Диригент- Никола Луизоти. 
Това не е всичко за следващия месец от Миланската Ла Скала. На 30 юни предстои още една премиера- на „Италианката в Алжир” от Джоакино Росини. Постановката е създадена в сътрудничество с Академията по изкуствата към Театър Ла Скала и ще бъде дирижирана от Антонело Алеманди. И още една българска следа – в ролята на капитана на корсарите Али ще видим и чуем младия български баритон Валери Турманов. Бас-баритонът Микеле Пертуси ще влезе в ролята на Мустафа. Неговата съпруга Елвира ще изиграе южноафриканското сопрано Прити Йенде, която неотдавна даде интервю за предаването „Сутрешно кафе с Геми”.