"On The Town" отново на Бродуей

70 години по-късно

„Дяволско шоу”, „разтърсващ и игрив” – така описват критиците завръщането на "On The Town" /„В града"/ на Ленард Бърнстейн. Прочутият мюзикъл бе поставен отново на Бродуей цели 70 години след неговата първа поява там, съобщава Ройтерс. Историята на тримата моряци, които търсят любовта по време на 24-часовия си отпуск в Ню Йорк през 40-те години, бе разказана отново миналия четвъртък. „Необвързаните моряци не са единствените, които имат късмет в "On The Town". Късмет има и публиката в Лирик тиатър”, пише Ню Йорк Дейли нюз. Според USA today възстановеният спектакъл е запазил трогателния почерк на оригинала без да е пожертвал нито неговото остроумие, нито неговия романтизъм.

Една от главните роли в мюзикъла – тази на Гейби е поверена на ветерана Тони Язбек, който заедно с двамата си приятели Чип /Джей Армстронг Джонсън/ и Ози/Клайд Алвес/ се впускат в търсене на една от най-красивите жени на Манхатън- Айви Смит. В нейния образ се превъплъщава примата на Градския балет на Ню Йорк Меган Феърчайлд, която дебютира на Бродуей именно в тази постановка. Критиците от Ню Йорк Таймс смятат, че нейната външност съвпада напълно с „бленуваното сладко момиче, за което мечтае всеки военнослужещ”. Те коментират, че са впечатлени от нейните танцови умения и считат, че спектакълът „експлоадира с неограничена радост докато тя е на сцената”.

Интересът към сюжета на "On The Town" провокира и до днес вниманието на публиката. Песните "New York, New York", "Lonely Town" и "Lucky to Be Me" се превърнаха в емблеми за този мюзикъл на Бърнстейн. Статистиката показва, че спектакълът е изигран 462 пъти в периода 28 декември 1944г. -2 февруари 1946г. През 1949 г. излиза и филмовата версия на този мюзикъл, в която участва прочутия Джин Кели и Франк Синатра. На 18 февруари 2015г. в София ви предстои среща с най-доброто от мюзикълите на Ленард Бърнстейн в рамките на цикъла „Музиката на Америка”. Абонаменти за цикъла ще откриете ТУК