Мюзикълът „Цар Лъв” с рекордни печалби

Мюзикълът „Цар Лъв” с рекордни печалби

Сценичната версия с най-висок приход

Сценичната версия на „Цар Лъв” генерира най-високият приход, постигнат досега от всяка развлекателна продукция в САЩ. Мюзикълът, който бе поставен за първи път на Бродуей през 1997г., е събрал повече от 6,2 млрд. щатски долара, заяви говорител на компанията „Уолт Дисни”. Спектакълът се играе по целия свят и в момента изпреварва по приходи филма със същото заглавие. Печалбата на анимацията „Цар Лъв” възлиза на около 1 млрд. щатски долара. „Това е най-високата касова стойност, достигната в историята на бокс-офис класациите”, обясняват от компанията. „Трудно е да се оцени и осъзнае емоционалното въздействие на такива продукции”, заявява Томас Шумахер – продуцент и президент на Disney Theatrical Productions.

По информация на Ройтерс общата печалба на „Цар Лъв” е по-висока от всяка част на поредиците за Хари Потър, „Междузвездни войни” и дори „Титаник”. За сравнение, филмът, който е привлякъл най-висок размер на приходите в историята на американското кино е „Аватар”. Печалбата в световен мащаб е приблизително 2,8 млрд. щатски долара.

Припомняме, че текстовете на песните мюзикъла „Цар Лъв” са дело на Тим Райс, а композициите са на Ханс Цимер и Елтън Джон. В новия сезон на цикъла „Музиката на Америка” предстои да чуете култови филмови мелодии на 21 ноември 2014г., а в концерта „Музикалното вълшебство на Дисни” на 16 март 2015г. очаквайте още любими музикални моменти от филмите на Уолт Дисни. Изпълненията ще бъдат в съпровод на Оркестъра на Класик ФМ радио. Абонаменти за цикъла „Музиката на Америка” ще откриете ТУК