VIENNA CLASSIC ORCHESTRA ЗАВЛАДЯВА БЪЛАРСКИТЕ СЦЕНИ С МУЗИКАТА НА ВИЕНСКАТА КОЛЕДА

VIENNA CLASSIC ORCHESTRA ЗАВЛАДЯВА БЪЛАРСКИТЕ СЦЕНИ С МУЗИКАТА НА ВИЕНСКАТА КОЛЕДА

Предстои Коледно турне

Традицията на Коледните виенски концерти продължава със специалните гости от австрийската столица – VIENNA CLASSIC ORCHESTRA, които за първи път ще гостуват в Българуия.

Прочутият в цяла Австрия диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика. Виенският оркестър VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е създаден от виртуозни и вдъхновени творци, с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония, така и в най-големите оркестри по цял свят. VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят.

Отличителна черта на VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свободата, която се усеща по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената. Програмата се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората е Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който, обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Интересна комбинация между традиционно и съвременно.

Заповядайте да изживеете класиката в новото време с Коледното турне на VIENNA CLASSIC ORCHESTRA в България:

Велико Търново - 5.12, ДКС "Васил Левски", 20ч.

София - 13.12, зала 1 НДК, 20ч.

Пловдив - 14.12, Концертна зала на Площад централен, 20ч.

Бургас - 15.12, Държавна опера, 20ч.

Варна - 16.12, Фестивален комплекс, 20ч.

Добрич - 17.12, Концертна зала, 20ч.

Билетите са в продажба от утре на касите в Билетен Център НДК, Туристически информационен център Велико Търново, Касата пред Община Пловдив, Касата на Държавна опера Бургас, Касата на Фестивален комплекс Варна, Касата на Концертна зала Добрич, Офис 1, Пикадили, бензиностанции ОМВ и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 40 до 60 лева и ВИП от 80 до 100 лева. Първите 100 билета са на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните.