Доминго пленява с нов албум

Доминго пленява с нов албум

От 7 октомври 2014г.

Пласидо Доминго с фланелка, бронзов тен и на светлосин фон – така изглежда обложката към най-новия албум на тенора, озаглавен "Encanto del Mar" /„Очарованието на морето”/. Записът предстои да се появи официално на 7 октомври 2014г. и в него са включени песни от Средиземноморието, изпълнени от „Кралят на операта”, съобщава испанската информационна агенция EFE. Дискът се отдалечава от драматизма и напрежението в операта и поднася на публиката прекрасните топлина и спокойствие на Средиземно море. В албума се разгръща богатата музикална традиция от Южна Европа през Израел, Кипър и Северна Африка. В новия звукозаписен проект Пласидо Доминго е подготвил два специални аранжимента на Концерт „Аранхуес” от Хоакин Родриго и на песента”Mediterráneo”. Дискът е трети след ”Songs” (2012) и ”Verdi” (2013), издаден от лейбъла Sony Classical, с който музикантът сключи неотдавна договор.

Както вече ви информирахме, Пласидо Доминго трябваше да отложи своите ангажименти в рамките на Залцбургския фестивал. Оперният певец и оркестров диригент отпътува за Ню Йорк, „за да си почина малко" и да направи медицински преглед, както пише в профила му във Facebook. Той благодари на своите почитатели в социалната мрежа за загрижеността около здравословното му състояние. В интернет пространството той поздрави и Анна Нетребко, която се раздели с испано-уругвайския бас-баритон Ервин Шрот, за нейния нов годеник. Руската оперна прима не закъснява с отговор на испански език, отправен към Доминго, който гласи: „всичко най-хубаво занапред”.

73-годишният Доминго отпътува за Лос Анджелис, където репетира за ролята на Жорж Жермон от операта „Травиата” на Верди. Премиерата на спектакъла се състоя на 13 септември 2014г. Наскоро стана ясно, че изтъкнатият оперен певец ще остане на поста „музикален директор” на Операта в Лос Анджелис до края на сезон 2018-19г. Припомняме ви, че Пласидо Доминго развълнува дълбоко българската публика с първия си концерт в нашата страна, изнесен на 14 февруари 2014г.