Фандъкова: „Продължаваме да увеличаваме средствата за култура”

Фандъкова: „Продължаваме да увеличаваме средствата за култура”

Поздрави за „20 години Класик ФМ”

„Продължаваме да увеличаваме средствата за култура”. Това заяви кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова в блиц-интервю за Класик ФМ радио. „Те отиват при творците, хората, които създават или показват изкуство, а не за лобизъм и PR”, отбеляза тя. „С проектите, които развива, София показва, че е столица на културата на България всяка година. Наистина програмата на София е сериозна- 80 процента от културните събития в страната се провеждат в града. През последните години той се превърна в град на културни и творчески индустрии. Важно е, че се обединиха усилията на всички – граждани, творци и администрация”, коментира още Фандъкова.

На въпрос дали ще бъдат увеличени средствата за класическата музика, кметът на София посочи, че Столична община има задача да продължи да увеличава ежегодно средствата за култура. По думите й, има прекрасни фестивали, които се провеждат в София, по отношение на класическата музика. Следващата година се очаква разработването на пространството на парк „Врана”, като място за изява на всички творци от областта на класическата музика и като ново място с прекрасна атмосфера за почитателите й.

Навръх Денят на София столичният градоначалник отправи послание към жителите и гостите на града да го обичат повече „и да работят за него, а на София- да продължи да се развива”.

Йорданка Фандъкова отправи специален поздрав към екипа на Класик ФМ радио във връзка с наближаващата 20-та годишнина на радиото. „Да сте все такива! Да имате много слушатели- вие си ги имате, но по-скоро да останете верни на вашите слушатели с всичко, което правите”.

Цялото интервю ще откриете под снимката вляво!