Анна Нетребко се сгоди след развода

Анна Нетребко се сгоди след развода

За азербайджанец

Анна Нетребко успя да издържи без партньор по-малко от година, гръмнаха руските медии. Това става след като през 2013г. руското сопрано се раздели с уругвайския бас-баритон Ервин Шрот, с когото бракът й продължи цели 6 години и от който има син. Причините бяха свързани с графиците на артистите, които не им позволяват да бъдат заедно по-дълго време. Приятели на „идеална двойка в класическата музика” забелязаха отдавна, че личният живот на оперната певица е на път да се промени.

Сега оперната певица е готова отново да мине под венчило. Избранникът е „приличен мъж, който я пази като бижу, появило се в живота му”. Той се казва Юсиф Ейвазов. Още през март 37-годишният оперен певец публикува в профила си в социалната мрежа „Фейсбук”, че сърцето му вече е заето, но без да посочва възлюбената си. Наскоро това се промени чрез снимка със заглавие „Това е любов и щастие”, където се виждат лицата на Нетребко и сина й Тиаго. Юсиф Ейвазов е лауреат на високи отличия от престижни международни конкурси и е носител на Почетния медал на името на Джанандреа Гавацени. Ейвазов се изявява на сцените на Миланския оперен театър „Ла Скала” и в Кралската опера на Монте Карло и изнася множество рецитали в Европа и Азия. Пред 2012г. той спечели първото място на 6-тия международен конкурс за оперни изпълнители „Bülbül” в Баку.

Азербайджанският тенор и руската дива отпразнуваха своя годеж по време на тазгодишния Залцбургски фестивал. Двойката се качи на файтон, воден от породисти бели коне, които преминаха през историческия център на Залцбург, за да се отправят до луксозен ресторант в австрийския град. По този начин се е сбъднала една огромна мечта на 43-годишната оперна прима, споделя самата Нетребко, цитирана от информационна агенция ДПА. По думите й, датата на сватбата все още се планира, тъй като трябва да се съчетае натоварения график на двамата изпълнители, както и да се уточни списъка с многобройните роднини. Оставаме в очакване на самото бракосъчетание.