Клайдерман свири в уникална зала във Виетнам

Клайдерман свири в уникална зала във Виетнам

Предстои концертът му в София

Той е свирил в множество държави, но за първи път ще се изяви във Виетнам. Ричард Клайдерман ще покори публиката в азиатската държава на 23 август в една от залите на Националния конгресен център в Ханой. Сградата е построена само за две години и е завършена през 2006г., а управлението й е поверено на Министерството на строителството на Виетнам. Архитектурното решение на конструкцията е в хармония с тематичните и символични препратки към виетнамската култура и традиции. Концертната зала, която изпълнява най-високите съвременни изисквания за озвучаване и разполага с много добра акустика, побира 3600 души, а предназначението й може да бъде различно- място за конференции, конгреси, концерти, спектакли и други културни прояви.

Организаторите на концерта във Виетнам с подкрепата на една от водещите банки в страната поясняват, че от две години преговарят за гостуването на Ричард Клайдерман. Вписаният в Книгата за рекорди на Гинес като „най-успешният пианист в света” ще изпълни богата музикална програма с мелодиите си, съчетаващи класика и елементи на популярната музика. Световноизвестният музикант ще партнира на сцената с осем виетнамски струнни музиканти от Националната музикална академия на Виетнам, включително всепризнатият цигулар Буи Конг Дуй. По време на тридневния си престой в Ханой Ричард Клайдерман ще обмени опит с преподаватели и студенти от Виетнамската консерватория, а след Виетнам ще концертира в Мексико, Тайван, Израел и ЮАР.

„Принцът на романса”, както през 1985г. го нарече първата дама на САЩ Нанси Рейгън след концерт в Ню Йорк, ще гостува отново в България. Ричард Клайдерман ще свири отново на сцената на зала 1 на НДК в София под акомпанимента на Оркестъра на Класик ФМ радио. Носителят на 267 златни и 70 платинени албума, продал 90 млн.копия от своите албуми по света, ще изпълни както най-доброто от своя репертоар, така и новите си пиеси, издадени в албума „Romantique“ от 2013 г. Билети ще откриете ТУК