Книгата на Роландо Виясон излиза на немски

Книгата на Роландо Виясон излиза на немски

Дебютният роман на тенора

Дебютният роман на Роландо Виясон ”Malabares” /„Жонглиране”/ ще се появи и на немския книжен пазар, а официалната премиера в Германия предстои на 29 август 2014г. в Берлинския драматичен театър Berliner Ensemble. На 1 и 8 октомври са предвидени литературни четения на романа в Хамбург и Кьолн. Книгата ще излезе от печат и в Австрия, като премиерата е насрочена за 7 септември в „Театър ан дер Йозефщад“ във Виена – емблематичният театър, където са поставяни спектакли на немския режисьор Макс Райнхард, за които е писал музика самия Панчо Владигеров.

Както вече ви съобщихме, ”Malabares” /„Жонглиране”/ е история за„палячовци и философия- архетипи, които говорят за вълнуващото в света, способни да трансформират хаоса и да оставят усмивка след себе си”. Пред испанския вестник ABC Роландо Виясон поясни, че „във всеки от нас живее по един палачо и по един философ”. А ето и част от отзивите за романа на мексиканския тенор. „Ако циркът е огледало на света, палячовците са нашите най-достоверни отражения. В ”Malabares” Роландо Виясон знае как да даде гласност, в най-добрия смисъл на думата, на тези крехки създания, заплитайки се в техните дълбоки души и в техните надежди с огромна интелигентност и финес. Завладяващ първи роман на един голям артист”. Така мексиканският писател Хорхе Волпи описва дебютния роман на своя сънародник. „Жонглиране” ме омая с красноречието си, което ми напомня за великите латиноамерикански писатели като Хорхе Луис Борхес, Габриел Гарсия Маркес и Марио Варгас Льоса”, споделя диригентът Даниел Баренбойм. Роландо Виясон вече работи над втората си книга, без да издава подробности около сюжета и заглавието й.

Междувременно стана ясно, че на 18 август звукозаписната компания „Дойче грамофон” пусна на пазара DVD & Blu-ray записи на Роландо Виясон от операта „Любовен еликсир” от Гаетано Доницети, заснета във Фестивалната концертна зала в Баден-Баден. Спектакълът бе дебют за гласовития мексиканец едновременно като солист и режисьор.