Сопрано сред „Тримата тенори”?

Сопрано сред „Тримата тенори”?

Карерас и Доминго ще възраждат триото

Помните ли датата 7 юли 1990г.? Тогава се състоя митичния концерт на „Тримата тенори” в Рим, от чиито записи бяха продадени повече от 70 хиляди копия по света. Днес Хосе Карерас се връща назад във времето: „Моментът бе неповторим”. И добавя: „Имам огромното желание отново да пея с Пласидо. Искам това да се случи незабавно. Не е етично, нито логично да заменим Павароти с друг тенор. Затова възнамеряваме да пеем с жена, както вече сме правили. Имали сме концерти с Даяна Рос и Натали Коул например.”             
Хосе Карерас направи това изявление по време на пресконференция във Виена, посветена на неговите предстоящи изяви. В началото на срещата си с журналистите той получи фланелка с неговото име и номер 10 на футболния клуб „Барселона”. Тенорът е сред най-верните привърженици на отбора. Той благодари с думите, че очаква тимът да стане европейски шампион през тази година. „За съжаление няма да мога да присъствам на срещата, защото съм на турне в Китай”, поясни оперния певец. Неговата поява на сцената на Konzerthaus в австрийската столица ще се състои на 14 октомври. На пресконференцията стана ясно, че през есента се очаква и излизането на новия му албум. „Засега ще запазя в тайна заглавията на творбите”, лаконично заяви Хосе Карерас.  
Той се похвали пред медиите с успехите на неговата фондация, която се бори с левкемията. Местното правителство на Каталуния е предоставило подкрепата си за изграждането на научен център, в който ще работят повече от 50 изследователи на това сериозно заболяване.