Басейн във формата на „Страдивариус”

Басейн във формата на „Страдивариус”

Една история от света на богатите

Възможно ли е да си направите луксозна почивка в двора на вашия дом, съчетана с класическа музика? Отговорът на този въпрос можете да откриете в света на богатите. За целта е необходимо да отделите „скромната” сума от 1,5 млн. щатски долара и да предоставите нужното пространство. Толкова е похарчил бившия американски финансист Джей Дуек, който живее в имение в Бедфорд, Ню Йорк, оценено на 4,7 млн. долара, изчисляват от USA Today. Пред изданието той обяснява, че изпитва особена страст към музикалните инструменти и същевременно следи с огромен интерес технологичните иновации. Така се стига до решението, което взема експертът – да наеме компания от Ню Джърси, която да създаде плувен басейн във формата на цигулка „Страдивариус”, като онази, която той е притежавал в миналото. В края на 2012г. започва изграждането на архитектурния шедьовър, като реализацията отнема цели 10 месеца. Самият проект е оценен със златен медал от Асоциацията на професионалистите по изграждане на басейни и спа оборудване в САЩ.

Басейнът- цигулка е изграден на площ от 1300 квадратни фута от около половин милион полупрозрачни стъклени плочки. Той се пълни с вода, която се загрява благодарение на спа инсталацията, разположена в струните на инструмента. Дванадесет души едновременно могат да се наслаждават на водния масаж. Лъкът в басейна представлява два аквариума, които биха могли да бъдат обитавани от риби. Вградена аудиосистема позволява на плувците да слушат класическа музика докато плуват на повърхността, както и под водата. За регулирането на настройките на басейна се използва безжична технология, която позволява управлението на системата директно от айфон или друго мобилно устройство. Артистичното осветление за вечерта се синхронизира с музиката, която звучи от басейна. „Мога да програмирам светлините по такъв начин, че наистина да изглежда сякаш някои наистина дърпа струните на цигулката”, пояснява собственика. Пълненето с вода и нейното оттичане са извършва чрез сложен механизъм, който свързва басейна с останалата част от водоснабдителната мрежа на имота.

Днес 58-годишният Дуек, който е работил за една от най-старите инвестиционни банки в света „Голдман Сакс” и за американската финансова корпорация „Морган Стенли”, е щастлив собственик на този ексцентричен, но ярък символ на богатството.