The Royal Wedding – The Official Album

The Royal Wedding – The Official Album

Recorded at Westminster Abbey 29th April 2011

„Кралската сватба – Официален албум” е най-новото издание на британската музикална компания DECCA. Но това не е пълен запис на опера с прочути оперни певци, в каквато светлина познаваме от дълги години работата на звукозаписната фирма, а съвсем скоро излязъл запис на музиката, съпровождала  церемонията на 29 април 2011г. Най-коментираното светско събитие на годината – сватбата на Принц Уилям и Кейт Мидълтън, притежава още една интересна страна:  церемониалната музика.  А в традициите на Британската корона, това винаги е имало особено важно значение. Уникален спомен за най-важното и дългоочаквано събитие в съвременната история на Великобритания,  албумът излезе на 4 май. Той включва  музика от стари и съвременни автори, както и онези звукови моменти, в които двамата „герои” се вричат във верността си един към друг!  На обложката на компактдиска  „Royal Wedding - The Official Album” ще прочетете още, че записът е направен в самия ден на церемонията, в историческото Уестминстърско абатство. Тук са включени всички аспекти на този изключителен случай, затова и изданието излиза единствено в официална форма, което автоматично представлява и предупреждение за санкциониране на всякаква евентуална нерегламентирана намеса.  Музикантите  в  албума „Royal Wedding - The Official Album” са: Хорът на Уестминстърското абатство, Лондонският  камерен оркестър, както и формациите  State Trumpeters  и  Trumpeters of the Central Band of the RAF, с ръководители Джеймс  O’Донъл и Кристофър Уорън – Грийн.
Списъкът с музикалните произведения, следвали хода на сватбената церемония, започва с тържествения химн  „God Save The Queen”, а след него има богато разнообразие от музика от различни епохи.  Сред  композиторските имена от 19 и 20 век  са тези на Чарлз Пери  (1848-1918), Уилям  Роуландс  (1860-1937), Ралф Воън Уилямс (1872-1958), Уилям Уолтън  (1902-83) и др., а от по-съвременните Джон Рутър  (род. 1945) и Пол Мейлър  (род. 1975).                                             
  Ето как събитието  може да бъде изживяно отново чрез  музика, стига да сте готови да заплатите за това цената от € 15,25.