Мидори между Испания и Япония

Мидори между Испания и Япония

Цигуларката ще изнесе концерти в София

На 13, 14 и 15 май цигуларката ще бъде солист на Националния оркестър на Испания, дирижиран от Рубен Химено. В рамките на тези три концерта Мидори ще изпълни едно от най-обичаните произведения, въпреки критиките на премиерата си във Виена през 1881г. - Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор, оп.35 от П.И.Чайковски. 
В края на май Мидори се завръща в Япония, за да участва в International Community Engagement Program. Проектът се състои в провеждане на концерти в училища, болници и други институции, както и в извънградски селища, където достъпът до класическата музика на живо е ограничен. Към момента Мидори е участвала в International Community Engagement Program с концерти в Камбоджа през 2007г., Индонезия – през 2008г., както и в Монголия (2009г.) и Лаос (2010г.). Проектът продължава през 2011г. в Бангладеш.
Японската цигуларка пристига в България, за да участва в Европейския музикален фестивал 2011г. В рамките на събитието й предстоят концерти с Младежка филхармония „София” под палката на Деян Павлов (19 май) и с Класик ФМ –Мтел оркестър (20 май), дирижиран от Максим Ешкенази.