НУТИ обявява нов прием

НУТИ обявява нов прием

Записванията започват на 16 юни 2014г.

Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) набира нови ученици за следващата учебна 2014/2015 година. Те могат да се запишат във всяка от трите специалности на училището: класически танц, модерен танц и български танци. Редовният прием е обявен за 5 и 8 клас, а приравнителният- за 6 и 7 клас. Най-важните изисквания са „децата да бъдат музикални и да имат физически данни и качества”, заяви Анна Донева – директор на НУТИ, която гостува в студиото на Класик ФМ радио. По думите й, благодарение на предварителните консултации с родителите им, децата са предразположени да се явят без притеснение на изпитите. „Самите театри и трупи вече имат по-големи възможности да набират танцьори. За нас е по-важно, че можем да работим с наистина по-талантливи деца”, каза още Анна Донева.

„В малкия курс 5-7 клас децата трябва да ги приобщим да заобичат българския танц, защото в горния курс нещата стават много сериозни и тежки”, заяви художественият ръководител на специалността „Български танц” Асен Павлов. „Големите от 11-12 клас помагат на по-малките и ние го виждаме по коридорите”, разкри той. „Дисциплина, отговорност, съвършенство – това е Танцовото училище”, подчерта Асен Павлов в предаването „Сутрешно кафе” с водещ Георги Митов- Геми. Цялото интервю ще откриете в звуковия файл под снимката вляво.

Приемът на документи за Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) ще се извършва от 16 до 26 юни 2014 г. от 09.00ч. до 17.00ч. всеки ден, без събота и неделя, и на 27 юни 2014г. – до 14.00 часа в сградата на учебното заведение. Поради големият брой желаещи приемният и приравнителният изпит ще се проведат в рамките на 2 дни. След 24 юни 2014г. ще има съобщение в кой ден и/или в двата дни ще се яви детето на изпит спрямо това с кой входящ № кандидатства и за една или повече специалности. Редът на явяването на кандидатите ще е според входящ номер на подаване на документи. Датите на изпитите са 28 и 29 Юни 2014г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В НУТИ: На основание чл. 7 от Наредба № Н-5 от 08.09.2008г.:
1)Учениците, които кандидатстват, подават до директора на съответното училище следните документи:
1. заявление по образец за кандидатстване с подредени желания по специалности и/или професии (приложение № 1);
2. копие на акт за раждане;
3. за кандидати, постъпващи в V клас-копие на удостоверение за завършен начален етап на основно образование;
4. за кандидати, постъпващи в VIII клас-копие на удостоверение за завършен VII клас;
5. копие на медицинско свидетелство със заключение, че ученикът може да кандидатства за съответната специалност и/или професия
6. копие на застрахователна полица „Злополука” за ученици, които полагат изпит по танцово изкуство, за дните на изпита.
2) При подаване на документите кандидатът представя задължително за сверяване оригинала на документа по ал. 1, т. 2.

Таксата за изпит (ако ученикът кандидатства за повече от една специалност, се внася такса за всеки изпит) се превежда по Банковата сметка на НУТИ:
Уникредит Булбанк
Офис Батенберг
IBAN: BG45UNCR 9660 3110 0318 15
Банков код: UNCRBGSF

Адресът на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) е София 1113, бул. “Шипченски проход” № 48.
Повече информация можете да откриете на
тел.: (02) 892 91 80,
факс: (02) 873 48 23,
е-mail: [email protected] ,
както и в сайта на учебното заведение: http://www.nutibg.com/