Младото руско сопрано покорява Франция

Младото руско сопрано покорява Франция

Юлия Лежнева разбива рекорди по продажби

Дискът на Юлия Лежнева с творби на Росини покори класациите за продажби на класическа музика във Франция. 21-годишното колоратурно сопрано издаде албума си в средата на март под знака на Naïve. За първите  две седмици от появата си на музикалния пазар, дискът се превърна в най-продавания албум с класическа музика. Съпроводът в записите бе осъществен от Симфония Варсовия под палката на артистичния директор на ансамбъла Марк Минковски. Самият той стимулира младата изпълнителка, като я кани първоначално на запис на Меса в си минор от Йохан Себастиан Бах. Впоследствие съвместната им работа продължава с този диск с арии от опери на Джоакино Росини. 
За успеха на младото руско сопрано бяха публикувани положителни статии във френското списание „Диапазон”,  а престижният вестник „Фигароопредели Лежнева за „новата Калас”. 
Истината е, че Лежнева е вокалното откритие, за което говори целия свят. Родена е на остров Сахалин в семейство на геофизици. Тя е учила в Школата Гречанинов и в Московската консерватория. През 2007г. Лежнева печели международния конкурс за млади оперни певци в Санкт Петербург, като в състава на журито са били Тереза Берганса, Ева Мартон и Криста Лудвиг. Миналата година младото сопрано победи и в Международния оперен конкурс в Париж.