ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ  представя  ДВОРЖАК В АМЕРИКА

ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ представя ДВОРЖАК В АМЕРИКА

Слушателите ще отпътуват години назад

ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ представя ДВОРЖАК В АМЕРИКА
с участието на Валери Турманов (бас-баритон), Иван Юруков (актьор) и Максим Ешкенази (диригент)

13 АПРИЛ (НЕДЕЛЯ), ЗАЛА БЪЛГАРИЯ, 11:30 ЧАСА
Фортисимо Фамилия представя „Дворжак в Америка“, концерт, който предизвиква публиката да бъде откривател, водена от диригента Максим Ешкенази, актьора Иван Юруков, бас-баритона Валери Турманов и оркестъра на Софийска филхармония. “За първи път в България ще представим концерта по интерактивен начин, ще потопим самата публика, оркестъра и диригента в ерата, в която е живял Дворжак, на мястото, където е композирана тази симфония, в Америка”, споделя Максим Ешкенази, развълнуван от факта, че ще представи едно от най-знаковите за американската култура произведения пред българската публика.

Слушателите ще отпътуват години назад чрез картини на американски художници от времето на Дворжак, откъси от поемата “Песен за Хайауата”, вдъхновила композитора, както и песни на афроамериканци, повлияли на творческите му търсения. Всичко това се излива в прекрасната мелодия на симфонията.

 “Слушателите ще видят коренното население с очите на Дворжак”, споделя актьора Иван Юруков, който ще видим в ролята на Четеца, а една от тайните, които ни издава е, че в ръцете му ще попаднат лични писма на Дворжак, които той ще прочете на сцената на зала България.

Концертът е вълшебно пътешествие през времето, за да разкрие на публиката историята около написването на едно от най-известните произведения на класическата музика - Симфония №9 „Из Новия свят” от Антонин Дворжак.

За финал харизматичният Максим Ешкенази ще представи своята интерпретация на този шедьовър на романтичната музика.

13 април (неделя), зала България, 11:30 часа

 Пълна информация за проекта може да намерите на специално разработен за целта уебсайт: www.fortissimo.bg/family/dvorak Събитието във Facebook е тук: http://on.fb.me/1hqQFL4 Билети на касата на зала „България” 1000 София, ул. „Аксаков”1 тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа www.ticketplus.bg