Каква музика ще слушат Уилям и Кейт?

Каква музика ще слушат Уилям и Кейт?

2 хора, 1 оркестър и фанфари ще звучат на сватбата им

 

Музиката е избрана както според кралския протокол, така и според личните предпочитания на младоженците. Британските медии вече разпространиха информации, според които принц Уилям и Кейт са държали да посрещнат гостите си с приятна и стилна музика.

Два хора, един оркестър и фанфарите към Кралските военновъздушни сили ще се грижат за музикалното оформление на сватбеното тържество, което ще се състои днес. Сред музикантите ще бъде хорът на Уестминстърското абатство, който е съставен от 20 момчета от училищния хор и 12 професионални възрастни хорови певци. Формацията участва в повечето кралски събития, провеждани в Уестминстърското абатство.

Църковният кралски хор, който всяка седмица участва в службите в храма "St. James", също се включва в сватбата. Най-вероятно хорът ще изпълни "Води ни, небесни отче, води ни" – творба, която е звучала на 26 април 1923 г. на сватбата на Джордж VI и кралицата майка. Същият химн в същото абатство е изпълнен и на брачната церемония на принцеса Елизабет през 1947 г. Съпроводът ще бъде от Лондонския камерен оркестър с неговите 39 музиканти. Това е най-големият професионален камерен оркестър в Обединеното кралство. Диригент ще бъде Кристофър Уорън – Грийн.

След церемонията Клеър Джоунс, официалната арфистка на бащата на Уилям, принц Чарлз, ще свири на тържеството в Бъкингамския дворец. През 2009 година 28-годишната музикантка участва със свои изпълнения на сватбата на принц Чарлз и Камила.

Всяка една секунда от случващото се в Уестминстърското абатство ще бъде грижливо записана и събрана в албум. Decca records ще издадат музиката от кралската сватба в електронен вариант, на диск, на плоча и дори на аудиокасета.