1 снимки

29 юни 2011, София, зала „България”, 19:30

МЛАДЕЖКИ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР „ПАСИФИК” - PACIFIC SYMPHONY YOUTH ORCHESTRAДиригент: Максим Ешкенази

Л. Бърнстейн: Слава
С. Барбър: Night Flight
Л. Бърнстейн: Дивертименто за оркестър
П. Стайнов: Тракийски танци
Дж. Уилямс: Марш на империята из „Междузвездни войни
Дж. Уилямс: Hedwig’s Theme из „Хари Потър”
Кл. Баделт: Из филма „Карибски пирати”
МЛАДЕЖКИ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР „ПАСИФИК” - PACIFIC SYMPHONY YOUTH ORCHESTRA
Диригент: Максим Ешкенази

Младежкият оркестър е една от основните програми за образование на симфоничния оркестър „Пасифик”. Ръководен от  музикалния директор Максим Ешкенази (който е и помощник-диригент на симфоничния оркестър „Пасифик”), съставът се ползва също от художественото ръководство на  музикалния директор на оркестъра – Карл Сен Клер, който действа като артистичен съветник за всички дейности. През сезон 2009/10 в Младежкия оркестър участват музиканти от над 45 различни училища от цялата област  Ориндж Каунти и извън нея. Оркестърът се състои от 107 студенти, които са избрани чрез годишни прослушвания, които се провеждат в края на пролетта.
Младежкият оркестър представя през сезона абонаментен цикъл от три концерта в залата „Рене и Хенри Зегерстрьом”, както и други концерти. Членовете на оркестъра се обучават от професионалните музиканти от симфоничния оркестър „Пасифик”. Те имат и възможността да провеждат съвместни репетиции и концерти „рамо до рамо” с професионалните си колеги в специалните „Семейни музикални сутрини” – концертна серия, която се провежда през целия сезон.  Освен това студентите получават безплатни билети за концерти на симфоничния оркестър „Пасифик” и имат изключителен достъп до репетициите на състава, както и възможности за контакт с гостуващи солисти и диригенти.
Създаден през 1993 Младежкият симфоничен оркестър „Пасифик”  отбелязва 17-тия си сезон. За този период диригенти са били Едуард Къминг, Елизабет Стоянович,  Марк Мандарано, Майкъл Хол, който сега е музикален директор на Оркестъра на Югозападна Флорида и др.