Днес е Оперният бал във Виена

Днес е Оперният бал във Виена

За 58-ми път

Днес ще се проведе традиционният Оперен бал, който закрива сезонът на Виенските балове. Наречен е така по мястото, където се провежда – виенската Щатсопера, съобщава Бюрото за връзки с Община Виена в София. Организационният комитет прави последни приготовления за откриването на 58-ия бал на Втората република, а 144-те двойки дебютанти, които ще открият бала с традиционната полонеза, провеждат усилени репетиции преди “въвеждането си в обществото”.
Оперният бал, който се определя като перлата на всички светски събития в австрийската столица за цялата година, е съчетание на традиция и съвременност. Сред новите елементи за 2014г. е украсата на Мраморната зала, която за първи път ще бъде декорирана със специално изработени копринени цветя, а бившата фото стена се превръща във фото кът – там професионалисти правят дигитални снимки на гостите и веднага им ги изпращат по интернет. Всяка дама в Щатсопера ще получи като подарък изработени специално за случая бележници, а така също и кремове и ветрило. За мъжете са подготвени луксозни албуми с фотоси, които илюстрират подробно подготовката на едно оперно представление зад кулисите. За дебютантките са приготвени диадеми, украсени с камъни Сваровски, а техните кавалери ще получат сребърни бутонели.
Както всяка година и този път всички гости ще получат чек за 15 жетона за казиното на Оперния бал, а рано сутринта, когато си тръгват, ще могат да си вземат за вкъщи от пресните понички с мармалад, без които виенчани не си представят сезона на карнавала и баловете.
Всяка година сред гостите са многобройни величия от света на политиката и бизнеса, но интересът е насочен не толкова към тях, колкото към гостите на строителния магнат Рихард Лугнер. Тази година той ще има две гостенки – Ким Кардашиян и Мис Свят 2011 – венецуелката Ивиан Саркос. Предишни години в ложата на Лугнер са били Хари Белафонте, София Лорен, Памела Андерсън и Парис Хилтън. Инвестиционният банкер Оливер Прок се оказва сериозна конкуренция на Лугнер – тази година той ще се появи с двукратната носителка на Оскар Хилари Суонк.

Прочетете още актуални факти за Оперния бал 2014 ТУК