Кино Арена и Classic FM радио представят Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски Концерт от Червения площад, Москва

Кино Арена и Classic FM радио представят Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски Концерт от Червения площад, Москва

Прожекции: 8.03 и 16.03.2014г.

Две от най-големите имена на оперната сцена Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски излизат за първи път на Червения площад в Москва пред 7 500 избрани гости. Вълнуващата програма от два часа включва арии от най-популярните опери като „Тоска”, „Евгений Онегин” и „Трубадур”. Зрителите в България могат да се насладят на изумителния концерт, благодарение на Кино Арена и Classic FM радио. Прожекциите са на 8-ми март от 18:00 часа и на 16-ти март от 16:00 часа само в кино Арена Младост и кино Арена Запад в София, кино Арена Мол Варна, както и в кината Арена в градовете Велико Търново и Пловдив. Кината Арена в Плевен и Смолян ще излъчат концерта от Червения площад само на 8-ми март от 18:00 часа. Билетите са на цена от 15 лв. и се продават на касите в кината и на www.kinoarena.com Местата са ограничени.

Диригент на концерта е Константин Орбелян, а музикалният съпровод е на Руския академичен симфоничен оркестър „Евгений Светланов“ и Голям академичен хор „Майстори на хоровото пеене“. Франк Хоф, заснел забележителното изпълнение на Анна Нетребко, Пласидо Доминго и  Роландо Виясон на откритата концертна сцена Валдбюне в Берлин, е режисьор. 18 HD камери са използвани за заснемането на концерта, който включва великолепни кадри от Червения площад. Освен на изключителната картина, почитателите на класическото изкуство ще се насладят на ексклузивния театрален микс в 5.1 дигитален съраунд саунд, който пренася всеки зрител на специално изградената сцена на Червения площад.

Анна Нетребко е една от най-популярните и разпознаваеми оперни прими, която е желан гост на сцените на Метрополитен опера, Кралската опера в Лондон, Миланската „Ла Скала“ и Парижката опера „Бастилия“. През 2007 г. Анна Нетребко е обявена от списание „Тайм“ за една от 100-те най-влиятелни личности в света.

Международно признатият руски баритон Дмитрий Хворостовски е чест гост на сцената на Метрополитън опера, Кралската опера в Лондон и Виенската опера. Той е пърият оперен изпълнител със самостоятелен концерт с оркестър и хор на Червения площад, който е заснет и излъчен в 25 страни.

Вижте програмата на концерта ТУК

Прочетете повече за Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски ТУК