„ОГЛЕДАЛО НА ВРЕМЕТО” С БАЛЕТ „АРАБЕСК”

„ОГЛЕДАЛО НА ВРЕМЕТО” С БАЛЕТ „АРАБЕСК”

ПРЕМИЕРА 26.02. 2014 – СОФИЯ, МУЗИКАЛЕН ТЕАТЪР, 19.00 Ч.

Покана за изключителната премиера на Балет Арабеск! На 26 февруари в Музикален театър ще бъде представен спектакълът „Огледало на времето“, обединяващ усилията на талантливите творци в лицето на Петя Диманова като композитор, Асен Наков – хореограф, Димитър Димитров – сценограф и Димитър Кабаков – драматург.
Многообразният съвременен свят. Объркан, пренаселен от хора, вещи, информация и шум. Невъзможност да останеш сам за малко, макар че всеки от нас всъщност е много САМ. И колкото повече ни заобикаля многотията, толкова повече се затваряме вътре в себе си. Докато застанем пред едно обикновено огледало и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща.
А Огледалото е коварна работа. Уж само отразява, уж е мълчаливо и пасивно, а всъщност непрекъснато ни дебне в очакване. Докато дойде момента, в който разтваря вратите си и ни поглъща.
И какво може да ни се случи ТАМ?
Дебнат ни Тъмни и Светли Богове и пространства.
Дебне ни собствената ни Душа, в очакване да я разпознаем, приемем, да я обичаме. Някъде назад или напред във Времето.
В други, паралелни светове.
Ако огледалото наистина е врата към други пространства:
Готови ли сме на прекрачим границата, да преминем отвъд, без да се загубим, без да продадем душата си, без да изгубим пътеката за връщане? 
Имаме ли смелостта да направим важните крачки към истинската си същност, да застанем голи и беззащитни пред всички свои демони и да се преборим с тях? 
Заобиколени от спомени, страхове, надежди.
Или просто несбъднати желания.
За да се впишем в света около нас и да продължим напред.
Независимо от раните, загубите, проблемите.
Просто, защото все още ни има.

Още за концепцията на спектакъла, прочетете ТУК

Повече за творческия екип, прочетете ТУК