Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба

Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба

9.02.2014г. - 11:00 и 17:00ч.

Три изключително интересни инструмента в една необичайна комбинация ще чуем на предстоящия Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба. Музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите “Greensleeves” по традиционна английска мелодия ще прозвучат в изпълнение на флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова. Участието на маримбата винаги е предизвиквало фурор сред публиката на концертите. Специално за събитието от Ротердам пристига Мартин Хафизи, чиито майсторски ръце ще владеят палките в изпълнението на части от първата челова сюита от Йохан Себастиан Бах. Маримба ще звучи също и в българската премиера на “Подскачащото морско конче” от младия композитор Хенинг Фухс. Там Мартин ще бъде в тандем с арфата на Весела. Още маримба, този път в комбинация с флейта ще прозвучи в горещите танго ритми на Астор Пиацола. Краят на програмата ще бъде ознаменуван с музиката на Виторио Монти и неговия обичан и безкрайно популярен “Чардаш”, където трите инструмента ще демонстрират богатството на звуковите си възможности.

Концертът на възглавници за флейта, арфа и маримба ще се състои на 9 февруари, от 11:00 и от 17:00 часа в Съюза на архитектите на ул. Кракра №11 в гр. София. Както обикновено, един час преди всеки концерт гостите ще могат да изработят предмети от естествени материали, заедно с творчески екип “Онче Бонче” в безплатната Работилница на възглавници.
„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България”, Детски Дневник, Калинел и FunBook.
Повече информация и билети на www.pillows.bg.