Орлин Павлов пее мюзикъли на Disney с Оркестъра на Класик ФМ радио

Орлин Павлов пее мюзикъли на Disney с Оркестъра на Класик ФМ радио

На 21 февруари любимите анимационни герои от „Аладин“ и „Цар лъв“ и други хитове оживяват в мултимедийно шоу с прожекции

Точно след месец - на 21 февруари, столичната публика ще има възможност да види най-новият музикален проект на Оркестъра на Класик ФМ радио - концертът „Музикалното вълшебство на Disney“. В този уникален мултимедиен спектакъл в зала „България“ ще звучат оркестрови сюити от най-известните анимационни филми на Disney - „Малката русалка“ „Красавицата и звяра“ „Аладин“, Цар лъв“ и други. Изпълненията на оркестъра ще бъдат съпроводени с видео-прожекции и на специалния екран в залата ще оживеят любимите на много деца и възрастни герои от филмите. Концертът е от 19:30 ч., като част от четвъртия сезон на цикъла „Музиката на Америка“, представен от Кантус Фирмус и фондация „Америка за България“.
Специална изненада за зрителите ще бъде участието на поп-звездата Орлин Павлов, който ще изпее няколко солови епизода от филмите „Аладин“ и „Малката русалка“. Той ще се изяви заедно с американската певица Марлиса Хъдсън, като двамата ще си партнират в популярните мелодии от продукциите на Disney – „A whole new world“ от „Аладин“ и „Can you feel the love tonight“ от „Цар Лъв“, и двете отличени с „Оскар“ за оригинална песен, съответно през 1992 и 1994 г. В програмата на 21 февруари е включен и най-новият музикален хит на Disney, песента “Let it go“ от „Замръзналото кралство“(Златен глобус за най-добра анимация), току що номиниран за престижната статуетка в същата категория. Интерпретацията на Марлиса Хъдсън ще бъде първото изпълнение на песента у нас на живо.
Американското сопрано Марлиса Хъдсън е описвана като "превъзходен лирично-колоратурен глас" (St. Louis Post-Dispatch). Марлиса Хъдсън получава музикалното си обучение в Университета Дюк и Института Peabody на Университета „Джон Хопкинс“. Еднакво успешна на оперната и на концертната сцена, Хъдсън прави професионалния си дебют още като студентка с изпълнение на „Summertime“ от оп. „Порги и Бес“ от Гершуин с Baltimore Symphony Pops Orchestra под палката на Марвин Хамлиш. По-късно тя изпълнява цялата ролята на Бес в Avenue Opera в Сейнт Луис. Друга нейна роля, приета положително от критиците, е Цербинета от операта „Ариадна на Наксос“ от Рихард Щраус, която тя изпълнява с The Summer Opera Theatre Company (DC). Като концертен солист Марлиса Хъдсън си сътрудничи със Симфоничния оркестър на Сейнт Луис, Националния филхармоничен оркестър, Civic Orchestra Сейнт Луис и Филхармонията Prince George. Камерната музика също е запазена територия за М. Хъдсън, която представя рецитали в много градове на САЩ.
Вокалните изпълнения в концерта на 21 февруари ще бъдат подкрепени и от певците от Хора на Класик ФМ радио, които вече репетират усилено за програмата със своя диригент Теодора Павлович, и се забавляват с прекрасните мелодии на „Under the sea“ и „Kiss the girl“ от „Малката русалка“. На диригентския пулт ще застане познатият вече на българските меломани Джон Маклафлин Уилямс, носител на награда „Грами“.
Концертът „Музикалното вълшебство на Disney“ се осъществява за първи път в България и всички оркестрови сюити, аранжирани за концертното изпълнение, ще звучат премиерно у нас. Музикалният материал и видео-прожекциите са поръчани от централата на Disney в Лос Анжелис. С това цикълът „Музиката на Америка“ отваря врати и към детската аудитория. Билети за концерта се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Работно време от понеделник до петък: 9:30-13:30 и 15:00-19:00 ч. Online продажба - на TICKETSBG.com