Награда „Светове и цветове” за „Сутрешно кафе”

Награда „Светове и цветове” за „Сутрешно кафе”

На 16 декември 2013г.

На 16 декември 2013г. в „Експо Баня София” бяха раздадени наградите на победителите от журналистическия конкурс „Светове и цветове”. Той се организира от Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) в сътрудничество със Съюза на българските журналисти (СБЖ) и „РОКА България”. Целта на конкурса е да се популяризират и отличават журналистически публикации на български или испански език, които спомагат за взаимното опознаване между България и испаноезичния свят.
Призовете се раздават на печатни и електронни медии в три направления: „За кореспонденция от и за испаноезичния свят” /награда „Светлана Плашокова”/ „За професионална и гражданска етика” /награда „Самуел Франсес”/ и „За екология, култура и традиции” /награда „Светове и цветове”/. Именно в последното направление, в категория „Радио”, бе отличен Георги Митов –Геми- водещ на предаването „Сутрешно кафе” по Радио „Алма Матер-Класик ФМ”. Отличието бе връчено лично от Нейно Превъзходителство Тересита Капоте Камачо – посланик на Република Куба в България в присъствието на посланиците на Испания, Аржентина, Венецуела, официални лица от дипломатическия корпус, бизнес мениджъри, ръководители на културни институти и представители на български и испаноезични медии.
Пред медиите и гостите на церемонията, радиоводещият посвети наградата на Класик ФМ радио, което „на 19 декември ще навърши 19 години, но без да разполага с индивидуална ефирна честота дори и след последния конкурс, обявен за тази цел. Сигурен съм, че с вашата подкрепа този проблем ще бъде разрешен.”
За наградата „Светове и цветове” се състезават представени на конкурса журналистически публикации, радио и телевизионни предавания, посветени на опазването на екологичното равновесие на планетата, културното многообразие, традициите, устойчивото развитие. Журито на конкурса е съставено от Къдринка Къдринова – председател на УС на СИЖБ и зам.-главен редактор на сп. „Тема”, Мария Пачкова – зам.председател на УС на СИЖБ, Мария Владимирова – член на КС на СИЖБ, Снежана Тодорова – и.д. председател на СБЖ, Веселин Симов – мениджър „Маркетинг и продажби” на „РОКА България”. С официалната церемония и последвалата музикална вечер бе отбелязана 10-годишнината от основаването на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.